Sprakresor

Bordeaux, Frankrike

Franskkurs i Bordeaux på France Langue

Språk- og vinkurs Fransk språkorganisasjon Høyere gjennomsnittsalder Flere studenthjem

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Snacksautomat
 • Air Condition
 • Internett Wifi
 • Rullestoltilpasset

France Langue ligger midt i hjertet av Bordeaux, i nærheten av alt som er verdt å se og oppleve i området. Skolen ble grunnlagt i 1992, og språkkursene har siden blitt verdsatt av studenter fra over 65 land. Det er fortsatt ikke mange nordmenn her, noe som gjør læringen av det franske språket lettere.

Skolen har 9 komfortable klasserom med aircondition, datamaskiner, gratis WiFi, student lounge og en fin liten hage. France Langue er medlem av Souffle, en organisasjon som har kvalitetskontroller på franske skoler og universiteter. Skolens språkkurs holdes i små grupper, noe som gir gode muligheter for hver student til å delta aktivt i undervisningen. France Langue bruker effektive læringsmetoder og fokuserer sterkt på muntlig samtale for å få hver student til å bruke språket daglig. Skolen har en vennlig atmosfære, og personalet er der for å gjøre språkreisen så lærerik og givende som mulig.

Vin- og matelskeren har mye å gjøre i Bordeaux og områdene rundt. Alle som ser etter en mellomstor fransk by med et godt utvalg av underholdning og kultur, restauranter og kafeer, butikker, etc., føler seg hjemme her. Byen er stor nok til at man ikke går lei ved et lengre opphold. Mange setter også pris på nærheten til Atlanterhavet og Spania. Skolen opprettholder høy klasse på sine språkkurs, innkvartering og andre arrangementer. Vi har hatt mange fornøyde deltakere som har dratt på språkkurs hit.

Bordeaux

Bordeaux står for kvalitet, gastronomiske mesterverk og en vinkultur du ikke finner mange andre steder. Her reiser folk for å nyte livet og det kan ikke være et bedre mål for språkreiser enn å oppleve dette ”gode livet” kombinert med tilfredsheten med å lære et nytt språk.

Fritid

France Langue legger stor vekt på fritidsaktiviteter og har et bredt program som ofte er knyttet til språkkursene sine. Byen er stor, og det er en rikelig tilførsel av de meste her. Som et supplement til språkreisen, er det her muligheten til å oppleve regionen, kulturen og historien mens du trener på fransken din. Blant annet kan du dra på ballett, museum, eller hvorfor ikke nyte den vakre utsikten over Atlanterhavet fra de høyeste sanddynene i Europa, Dune du Pyla? Du kan også delta på matlaging eller vinklasser gjennom skolen, noe som passer godt i denne kulinariske delen av Frankrike.

Bordeaux har et gammelt, fint bysentrum omgitt av moderne bygninger. Byen ligger i Aquitaine, en region i Frankrike som har alle slags sportsaktiviteter – ikke minst for vannsport. Pyreneene er et flott skisted bare 3 timers kjøring fra Bordeaux. De fleste har sikkert også hørt om Bordeaux-viner. Det er mange vingårder i nærheten som mange studenter vanligvis tar utflukter til. Klimaet i regionen er varmt og behagelig. Det er dermed mange aktiviteter å kombinere med språkkurset.

Kurs

Bordeaux står for kvalitet, gastronomiske mesterverk og en vinkultur du ikke finner mange andre steder. Hit reiser folk for å nyte livet. Du finner ikke en bedre destinasjon for språkkurset hvis du ønsker å kombinere det gode liv med å lære et nytt språk.

Språkkurs i fransk

Leksjoner per uke: 20

Dette er skolens mest bestilte språkkurs og består av 20 gruppeleksjoner i fransk per uke. På nybegynnernivå er det mye fokus på grammatikk, men ettersom innholdet er blandet får du muligheten til å uttrykke deg selv både skriftlig og i tale for å takle hverdagslige situasjoner. Du starter skolen om morgenen og slutter etter lunsj, og i gjennomsnitt er det 10 personer per gruppe, maks 12.

På dette språkkurset lærer man mye nytt, og for deg som har hatt fransk tidligere kan dette gi deg en god oppfriskning. Når du slutter midt på dagen, får du mye ledig tid hvor du kan delta i skolens aktivitetsprogram som foregår på ettermiddagen.

Vær oppmerksom på at det ikke gis noen leksjoner den første dagen i måneden på kurset. Denne dagen er en språktest organisert. Derfor, hvis du bestiller et kortere språkkurs, anbefaler vi at du legger til en privat leksjon eller liknende.

Språkkurs – Kvartalsvis

Leksjoner per uke: 20 (12 klasserom + 8 online)

Dette kurset er 12 uker langt og inneholder 12 ukentlige leksjoner i klasserommet på skolen og 8 online leksjoner. Det er altså et hybridkurs med en blanding av fysiske leksjoner ansikt til ansikt og leksjoner som du har på avstand via nettet. Kurset startet 4 ganger i året.

Intensivkurs

Leksjoner per uke: 26

Dette intensive kurset består av 26 leksjoner per uke. Kurset passer deg som ønsker å studere mer intensivt og kanskje allerede har hatt en del fransk tidligere. Ettermiddagsleksjonene er hovedsakelig fokusert på samtaleøvelser, evt. forberedelse til Delf / Dalf-testen. Hvis du vil studere enda mer intensivt, finnes det et superintensivt språkkurs med 30 leksjoner per uke.

Språk + Vin/Mat

Leksjoner per uke: 20+4/5 workshops

France Langue i Bordeaux tilbyr to spesialdesignede programmer med tema vin og matlaging. I språk + vin kurset, vil du nyte den fascinerende vinkulturen i Bordeaux! Dette spesialkurset passer for både gourmeter, nybegynnere og alle som har interesse for vin og fransk kultur. I løpet av kurset lærer du mer om Bordeauxs vingårder og om regionens unike viner. Kurset inkluderer, i tillegg til 20 franske leksjoner, to workshops om temaet vin og 3 besøk til vakre vingårder. Du bør ikke være nybegynner i fransk for å søke på dette kurset, og nivå A2 anbefales av skolen.

I tillegg til vin tilbyr skolen også en kombinasjon av språk- og matinspirasjon på 1 ukes programmer, på utvalgte datoer i løpet av året. Har du alltid drømt om å lære å bake den berømte franske croissanten? Lage klassiske franske bakverk og lære hemmeligheten til tradisjonell fransk matlaging? Denne pakken inneholder, i tillegg til dine franske leksjoner om morgenen, 4 workshops innenfor temaet fransk mat og baking. Du bør ikke være nybegynner i fransk for å søke på dette kurset, og nivå A2 anbefales av skolen.

Lærerkurs i fransk

Leksjoner per uke: 26

Kurset gir en oppfriskning av språket, både muntlig og skriftlig. Kursene holdes i små grupper med deltagere fra andre land. Fokuset ligger på å få flyt på språket, samt å få inspirasjon til sin lærerrolle.

Leksjonene starter kl. 9.30 og slutter kl. 12.45 mandag-fredag. 2 dager i uken fortsetter kurset på ettermiddagen mellom 14.00-15.30.

Språkkurset for lærere fokuserer på og inkluderer:

 • Målrettede workshops for refleksjon, utveksling og kreativitet der alle deltakerne bidrar både muntlig og skriftlig
 • Språklig forbedring i kommunikasjon, skriving, lytting og leseforståelse
 • Nye ideer og undervisningsmetoder som kan brukes direkte i klasserommet
 • Lærerkurset ledes av profesjonelle lærere med fransk som morsmål
 • Utvikle ditt eget undervisningsmateriale fra materiale og kilder som er tilgjengelige innenfor de ulike workshops som tilbys
 • Guidede turer og kulturbesøk som deretter analyseres i grupper
 • Fokus på språk og den sosiale sammenhengen med innslag av filmer, presse, litteratur og musikk.

Innkvartering

Vertsfamilie

Velg mellom enkeltrom (egne soverom) eller dobbeltrom (fellesrom) i nøye utvalgte franske vertsfamilier. Halvpensjon eller frokost er tilgjengelig som et alternativ. I noen tilfeller vil du som gjest også bo i samme familie som andre studenter på skolen, litt avhengig av hvor stort familien bor. Denne innkvarteringen er sterkt anbefalt for de som søker ekstra språkopplæring og ønsker å komme nærmere den franske kulturen og hverdagen. Transport er inkludert, men du må bekrefte ankomsttider til oss senest 15 dager før kursstart.

Sommerresidens

Hvis du reiser fra juni til august, kan France Langue arrangere innkvartering i studenthjem. Du bor enkelt, men komfortabelt i et mindre studio (liten leilighet) med kjøkkenkrok, wc / dusj og enklere møbler. Wifi er inkludert. Det er ulike boliger å velge mellom, vanligvis på universitetsområdene i Bordeaux med ca 15-20 minutter til skolen med buss eller trikk. Sengetøy er sjelden inkludert, men koster rundt 7 € ekstra. Parkeringsmuligheter mot betaling

Leilighetshotell

Innkvartering i et eget lite studio / leilighet med ett eller flere soverom. Skolen kan tilby flere forskjellige leilighetshotell i ulike prisklasser rundt om i byen. Prisene er relativt høye sammenlignet med familie- / studentboliger, men dette alternativet kan passe deg som leter etter en uavhengig, privat innkvartering. Disse leilighetene ligger mellom 10 minutters gange fra skolen til 20-30 minutter med buss / trikk. Kontakt oss for prisinformasjon og tilgjengelighet.

Priser & Datoer 2024

Kurspriser
20 leksjoner per uke
1 uke: 4 840
2 uker: 8 450
3 uker: 12 060
4 uker: 15 780
6 uker: 21 460
8 uker: 28 300
12 uker: 35 590
16 uker: 47 140
20 uker: 57 700
24 uker: 60 180
36 uker: 88 800
Extra uke: 3 420
30 leksjoner per uke
1 uke: 6 030
2 uker:  11 140
3 uker: 16 240
4 uker: 20 180
Ekstra uke: 4 810
Tillägg för Kultur, Vin & Gastro
Per uke: På forespørsel
Lærerkurs 
2 uker: 10 790

Innkvartering

Pris per uke
Vertsfamilie
Enkeltrom, halvpensjon: 3 360
Enkeltrom, frokost: 2 610
Høysesongtillegg  26/5-24/8
Per uke: 350
Eget bad
Tillegg per uke 520
Residens (året rundt)
Per uke lavsesong: 4 060
Per uke høysesong: 4 520
Sommerresidens 26/5-24/8 
1-3 uker: 3 480
Fra 4 uker: 3 250
Leilighetshotell (studio for 1-2 pers.)
1-3 uker: 6 260
Fra 4 uker: 5 450
Turistskatt (betales der)
Skolens bestillingsavgift: 930

Kursstart 2024

Kursstart
Nybegynnere: 15/1, 22/4, 29/7, 9/9
Kursstart for de med forkunnskaper Hver mandag
Lærerkurs (L), Spesial  (S) 20:12+8: 22/7 (maks. 2 uker), 29/7 (maks. 1 uke)
Språk, Kultur, Vin og Mat: mai-nov, kontakt oss!

Offentlige fridager 2024

Offentlige fridager
Enkeltstående fridager: 1/1, 1/4, 1/5, 8/5, 9/5, 20/5, 15/8, 1/11, 11/11
Juleferie: 21/12-6/1 2025

Deltagerkommentarer

Lisa og Cecilia 19 og 21 år, 13 uker

Snakk fransk så mye som mulig på fritiden din! Vi bodde ikke i familie og for å maksimere læringen tror jeg virkelig du må være omgitt av språket døgnet rundt. Prøv ikke å henge mye med folk fra skolen, så snakker du mest engelsk. Fokuser på å bli kjent med lokalbefolkningen.

Jan 74 år, 3 uker

Hyggelig, hjelpsomt og bra skolepersonell.

Maria 37 år, 3 uker

Bordeaux var flott! Reiser gjerne tilbake dit. God sommerby og ikke for langt til strender (spesielt Archachon som ligger 40 minutter med tog var en koselig badeby å besøke).

Linda 30 år, lærerkurs 2 uker

Vi hadde en lærer som holdt kurset for oss lærere og hun var helt fantastisk. Kursmaterialet besto av autentisk materiale, som ga både et høyt språklig nivå og kulturelle input.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982