Sprakresor

Kairo, Egypt

Arabiskkurs i Kairo på International Language Institute

Velg mellom muntlig arabisk eller skriftspråket Studentbolig på skolen Historiefylt skole og by

Skoleinfo:

  • Ikke Lånekassestøtte
  • Kafeteria
  • Snacksautomat
  • Air Condition
  • Interaktive tavler
  • Internett Wifi
  • Visumkrav

International House er en kjent språkorganisasjon med over 150 skoler over hele verden. ILI ligger i Kairo og er en av de fremste språkskolene i Egypt.

Skolen ble grunnlagt allerede i 1975 og er en populær skole blant studenter som ønsker å lære arabisk. Omtrent 30 forskjellige nasjonaliteter ønskes velkommen hit hvert år. Lærerne på skolens språkkurs bruker moderne undervisningsmetoder og er alle svært engasjerte og kvalifiserte. Skolen tilbyr et bredt spekter av arabiske språkkurs til internasjonale studenter, bedrifter, organisasjoner og universitetsstudenter. Rundt 1000 studenter tar kurs her hvert år.

Arabisk er et av verdens største språk og blir stadig viktigere i samfunnet vårt. For deg som ønsker å reise til et spennende land, rikt på historie, med fantastiske utfluktsmål, samt lære mer om en helt annen kultur, er Kairo et meget godt valg.

Skolen i Kairo ligger sentralt i byen, og har 19 klasserom – alle utstyrt med AC og god undervisningsteknologi. På skolen er det også flere studierom, datalab og en studentkafé hvor du kan kjøpe rimelig frokost og lunsj, samt kalde drikker. Gratis WiFi er tilgjengelig i hele bygningen.

Kairo

Egypts hovedstad er en av de største byene på det afrikanske kontinentet med over 10 millioner innbyggere. Byen ligger i det nordøstlige hjørnet av Afrika, ca. 150 kilometer inne i landet fra den egyptiske middelhavskysten nær Nilen. For sikkerhetsoppdateringer i Kairo og Egypt, oppfordrer vi studenter til å undersøke situasjonen i byen og følge UDs anbefalinger nøye.

Fritid

Når du drar på språkreise til Kairo er det mye du ikke må gå glipp av. Kairo er virkelig et shoppingparadis, og du kan blant annet kjøpe gull, sølv, lær, krydder og tepper for en billig penge. Å besøke en souk eller basar er et must når man er i Kairo. En souk er som en stor labyrint med smug og trange gater hvor man kan finne fantastiske skatter.

Noe annet som trekker tusenvis av turister hvert år er Giza-pyramidene. Av verdens syv underverker er det bare pyramidene som fortsatt står igjen. Du vil få en utrolig følelse når du nærmer deg disse imponerende byggverkene. Du kan også vandre rundt i den antikke byen Memphis. Språkreiser til Kairo tilbyr mye å se.

Kurs

IH i Kairo tilbyr 2- og 4-ukers kurs som du selv kan kombinere for lengre kursperioder. Språkkursene tilbys på 12 eller 13 forskjellige nivåer, avhengig av kurset du velger. IHs klasser har maksimalt 16 deltakere, men i gjennomsnitt bare mellom 8-10. Hvis du er interessert i privatundervisning, kan dette ordnes på forespørsel. Det er greit å vite at i Egypt går skolen fra søndag til torsdag.

Combined ECA/MSA

Leksjoner per uke: 25

Dette språkkurset er en kombinasjon av to kurs, ECA, Egyptian Colloquial Arabic – det muntlige språket i Egypt, og MSA, Modern Standard Arabic – arabisk skriftspråk (disse kan også bestilles separat, se nedenfor). Språkkurset består av totalt 25 leksjoner per uke og fokuserer på det skriftlige, muntlige, og lese- og lytteforståelse, samt kulturkunnskaper. En gang i uken gjennomføres enkle tester og quizzer for å vurdere din fremgang innen de ulike elementene. Skolen har også produsert to egne lærebokserier, Kallimni Arabic og Lughatuna Al-Fusha, som brukes flittig i undervisningen. Dette kurset anbefales hvis du vil forstå alle delene av språket, studere i et relativt høyt tempo og bruke tid etter skoletimene på noe hjemmearbeid.

Timeplan: 09.00-14.30

Modern standard Arabic – MSA

Leksjoner per uke: 15

MSA – Modern standard Arabic, er det arabiske skriftspråket. MSA eller Fus´ha brukes i formell arabisk media, noe som betyr at du etter noen måneder vil kunne lese arabisk litteratur og islamske tekster. Formålet med MSA-kurset er å få deg til å lese og skrive på et godkjent akademisk nivå.

ILIs MSA-kurs tilbys på 13 nivåer fra nybegynner til avansert nivå. Kursene holdes søndag til torsdag, hver uke. Du kan velge å studere i 2- eller 4-ukers blokker.

Timeplan: 11.30-14.30

Egyptian colloquial Arabic – ECA

Leksjoner per uke: 10

ECA – Eqyptian colloquial Arabic er det muntlige språket i Egypt og dialekten som forstås av flest personer i Midtøsten. Dette skyldes at det brukes hyppig i media og musikk. Ved hjelp av skolens velprøvde metodikk og små klasser, gjør du raskt fremskritt og vil til slutt nå et nivå der du kan samtale med lokalbefolkningen.

ILIs ECA-kurs tilbys på 12 nivåer fra nybegynner til avansert. Kursene holdes søndag til torsdag hver uke, året rundt. Du kan velge å studere i 2- eller 4-ukers blokker. For å avansere til neste nivå, kreves det i gjennomsnitt ca. 40 timer.

Timeplan: 09.00-11.00

Innkvartering

Du kan selv velge om du vil bestille innkvartering gjennom skolen eller om du vil ordne innkvartering selv. Skolen kan ofte arrangere boliger i gangavstand fra skolen, og alltid i trygge deler av Kairo. Her har vi skrevet om tre av områdene som skolen blant annet kan arrangere boliger i.

Noen bydeler er tilknyttet Cairo Metro, mens andre er ikke tilknyttet metrosystemet i det hele tatt. Hvis bydelen ikke er tilknyttet metrosystemet, pleier skolen å anbefale at man enten går til fots eller bruker Uber/Careem på telefonen for å bestille bil til og fra skolen.

Bydeler i Kairo

Dokki

Dokki er området hvor skolen ligger. Det tar vanligvis 5 minutter med bil eller 15 minutters gange å komme seg til skolen. Området er kjent for sine mange ambassader, flere lokale markeder, og mange større gater som fører til andre hyggelige områder og bydeler i Kairo.

Zamalek

Zamalek er et finere og dyrere område i Kairo, det er en øy omringet av Nilen. Øya er frodig med mange fine løpestier. Området er trygt, med flere restauranter, hoteller, kafeer, og gode supermarkeder. Her finner du Kairos operahus. Det tar omtrent 50 minutter å gå herfra til skolen, og rundt 15 minutter med bil.

Agouza

Agouza ligger mellom Dokki og Zamalek, det er også nært Kairos sentrum. Det er et rolig og hyggelig område med Nilen som renner langs den østlige siden av bydelen. Det er mange restauranter, teatre, butikker, hoteller og supermarkeder her. Hvis det er  din første gang  i Kairo, anbefaler skolen at du bosetter deg nær en av de større gatene og torgene, som generelt sett er sikrere.

 

Kontakt oss for et pristilbud!

Priser & Datoer

Kurspriser
ECA/MSA 25 timer per uke
2 uker:
4 uker:
8 uker:
12 uker:
16 uker:
24 uker:
MSA 15 timer per uke
2 uker:
4 uker:
8 uker:
Språktest online
Engangsbeløp:

Innkvartering

Pris per måned
Leilighet i Dokki
Enkeltrom, cirkapris fra:
Prisen inkluderer strøm, gass, vann og wifi.

Kursstart 2024

Kursstart
Kurstart 7/1, 4/2, 3/3, 31/3, 12/5, 9/6, 14/7, 11/8, 8/9, 6/10, 3/11, 1 /12
2- og 4-ukers kursene starter samtidig.

Offentlige fridager 2024

Fridager
Enkeltstående fridager: 7/1, 10-11/4, 5-6/5, 16-20/6

Deltagerkommentarer

Erik 30 år, 4 uker

Reisen gikk veldig bra, og alt har fungert bra her – jeg er veldig fornøyd. Både boligen og skolen er bra, og det er for tiden betydelig færre elever på skolen enn vanlig, noe som er positivt siden det betyr færre elever per klasse!

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982