College

Košice, Slovakia

Studere til veterinær i utlandet i Kosice, Slovakia på University of Veterinary Medicine (UVMP)

Opptaksprøve online Stort universitetssykehus Lave kurskostnader

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Opptaksprøve
 • Kafeteria
 • Snacksautomat
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Data lab

University of Veterinary Medicine and Pharmacy (UVMP), i Slovakias nest største by Košice, er det eneste veterinæruniversitetet i Slovakia.

Byen Košice har sterke akademiske tradisjoner. Det første universitetet ble grunnlagt der så tidlig som på 1600-tallet. Over tid utviklet utdanningssystemet seg videre og nye fakulteter og avdelinger ble opprettet. I 1949 ble UVMP opprettet som «Veterinary College in Košice». Det var stor interesse for veterinærstudier, og siden det tidligere ikke var noe lignende universitet i Slovakia, måtte studentene søke til naboland som Tsjekkia og Østerrike.

Levekostnadene i Slovakia er betydelig lavere enn i Norge, noe som bidrar til at studenter kan leve med et lavere budsjettet under studiene. Utdanningen kvalifiserer deg for studiestøtte fra Lånekassen.

Veterinærstudier i utlandet innen EU/EØS

Du som er utdannet veterinær i land utenfor EØS, kan få autorisasjon hvis utdanningen din blir vurdert å være faglig jevngod med utdanningen fra NMBU. Dette reguleres i dyrehelsepersonelloven.

For å kunne jobbe som veterinær etter avsluttede studier må du søke om autorisasjon hos Mattilsynet.

Košice

Košice har omtrent 260 000 innbyggere, noe som gjør det til Slovakias nest største by. Byen er veldig vakker og koselig med et gammelt fint sentrum hvor du går blant mange fine eldre bygninger og historiske monumenter.

Allerede på 1200-tallet ble byen grunnlagt og ble da et senter for handel, vitenskap og kultur. Selv i dag er det en av Europas kulturhovedsteder, du vil legge merke til dette som besøkende, da det er mye å se og gjøre. Her finner du kunstgallerier, restauranter og kafeer, kinoer, teatre, butikker og mange musikklubber. Som student er det lett å trives i Kosice, som er kjent som en ungdomsby, ettersom gjennomsnittsalderen for de som bor her er omtrent 35 år!

Foruten det faktum at det er mye å se og gjøre i Košice, er byen perfekt geografisk for utflukter til mange andre store byer i Europa. Med tog kan du enkelt komme til for eksempel den ungarske hovedstaden Budapest på 3,5 timer, 5 timer til den slovakiske hovedstaden Bratislava og Wien i Østerrike, 8 timer til den tsjekkiske hovedstaden Praha m.m.

Du trenger imidlertid ikke reise langt hvis du er ute etter opplevelser og naturopplevelser. Ta med deg dine medstudentene og utforsk de vakre omgivelsene.

Kurs

Veterinærprogrammet

Varighet: 6 år, 360 ECTS-poeng

Veterinærprogrammet er på 6 år og undervisningen foregår på engelsk. Etter å ha fullført programmet, mottar studenten tittelen «Doctor of Veterinary Medicine» (DVM). Universitetets veterinærprogram er et bredt program som gir deg muligheten til å jobbe med/ som:

 • Klinisk praksis (smådyr, hest, produksjonsdyr)
 • Mattilsynet
 • Akvamedisin
 • Legemiddelindustrien
 • Utstyrsprodusenter rettet mot dyr og dyreproduksjon
 • Fôrprodusenter
 • Utdanningsstillinger ved Veterinærhøyskolen eller andre undervisningsinstitusjoner
 • Offentlig forvaltning
 • Rådgivere i det private og offentlige.
 • Dyreparker
 • Forskning
 • Organisasjoner
 • Utstyrsleverandører rettet mot veterinærpraksis
 • Forsvaret
 • Dyrevelferd

EduPlanets PreMed

Varighet: 7-15 uker

EduPlanets PreMed-kurs har to formål. Først og fremst er det laget for å forberede deg på å bestå opptaksprøver til ethvert medisinsk universitet. Det andre formålet er at du skal få en god start på medisinstudiene.

Læreren vår har veldig lang erfaring med forskning og undervisning innen disse områdene og er en høyt verdsatt lærer. Fra læreren blir du også kjent med hva universitetene vanligvis inkluderer i opptaksprøvene, og fremfor alt det som ikke er inkludert, slik at du ikke trenger å bruke tid på unødvendige temaer. Hvis dette høres interessant ut, kan du lese mer på lenken over til vår PreMed-skole.

Bolig

Universitetet kan hjelpe førsteårsstudenter med å finne overnatting på studenthostel, men mange studenter foretrekker å finne sin egen innkvartering. Hvis du vil ha din egen eller delt leilighet, er det greit å komme til Košice noen dager før skolestart og se etter bolig på stedet.

UVMP Student Dormitory

UVMP Dormitory er skolens egen studentbolig som ligger ca. 10 minutters gange fra universitetet. Den består av mer enn 400 rom, og hver bygning består av 9-10 etasjer hvor hver etasje har 20 rom. I hver etasje er det et bad, toalett og kjøkken som deles mellom studentene, det er også såkalte «fellesrom» som kan brukes til studier eller rekreasjon. Separate studierom er også tilgjengelig i en av bygningene hvor du kan studere uten å bli forstyrret. Muligheten for vask er tilgjengelig for en liten kostnad.

Rommene er utstyrt med seng, garderobe, bord og stoler, oppbevaringsskap, kjøleskap og nattlampe. Både enkelt- og dobbeltrom er tilgjengelig, internett er inkludert i leien.

 

Priser & datoer 2024

Pris per skoleår
Veterinærprogrammet: 8 950 EUR
Prisene refererer til kostnad per studieår, dvs. to semestre. Det første året vil flere obligatoriske avgifter komme i tillegg, se informasjon nedenfor.
Avgifter første studieår
Søknadsavgift: 50 EUR
Registreringsavgift : 200 EUR
ISIC Studentkort: 20 EUR
Portoavgift*: 500 NOK
*Portoavgift
EduPlanet videresender alle komplette søknader med DHL Express til Košice. For dette fakturerer vi 500 NOK. Gebyret er kostpris og legges til fakturaen du mottar når du registrerer deg for opptaksprøven.

Leve- og bokostnader

Pris per måned
UVMP Dormitory
Enkeltrom:  EUR
Dobbeltrom:  EUR
Private alternativ: ca 200-500 EUR
Øvrige utgifter: 200-400 EUR
De fleste som leier en egen leilighet velger å bo sammen med en eller flere andre studenter. Derfor kan du ofte dele den totale kostnaden for en leilighet med 2-3.

Søknadsfrister & Opptaksprøver 2023

Søknadsfrist er ca. 2 uker før prøvedato
Søknadsfrist 2. mai; 6. juni; 26. juli
Opptaksprøve online 21. mai; 25. juni; 14. august
Datoer
Orientation: September
Kursstart Høstsemester 
September
Registrering av eksamensbevis (nye studenter): ikke fastsatt
Registrering av eksamensbevis (transferstudenter) ikke fastsatt

Søknadsprosess og krav

Hvis du vil ha en ordentlig gjennomgang av søknaden til University of Veterinary Medicine in Kosice, er du velkommen til å registrere deg for EduPlanets medisinwebinar, som avholdes regelmessig. Vi går gjennom søknadsprosesser, søknadskrav og generell informasjon om alle medisinske skoler vi jobber med, etterfulgt av en åpen spørsmålsrunde. For å registrere deg til webinaret, legg igjen navn, e-postadresse, telefonnummer på lenken over!

Søknadsdokumenter

Du må sende/maile følgende dokumenter til oss for å søke:

 • Personlig søknadsskjema (du vil motta dette fra oss)
 • Skjema for samtykke til behandling av personopplysninger (du vil motta dette fra oss)
 • Kopi av pass eller ID-kort
 • Kvittering på betalt søknadsavgift: € 50
 • Fullstendig vitnemål med oppnådd generell studiekompetanse *
 • CV med informasjon om studier inkludert
 • E-post fra videregående skole som bekrefter navnet ditt, i løpet av hvilken tid du studerte der, hvilken karakter du fikk og når du ble uteksaminert

*Du må skaffe deg en apostille på originaldokumentet fra såkalt notarius publicus, etter at du har tatt opptaksprøven og du får tilbud om plass. Du trenger også en bekreftet kopi av en oversettelse av videregående vitnemål til slovakisk. Oversettelsen kan gjøres i Slovakia av en autorisert oversetter, eller du kan poste vitnemålet  ditt til oversetteren.

Opptakskrav

For å bli tatt opp til veterinærprogrammet ved UVMP, må du bestå en opptaksprøve i kjemi og biologi, og ha et godt nivå på engelsk.

 

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982