College

Cork, Dublin, Limerick - Irland

Studere i utlandet på Griffith College i Dublin

Kjent College Mange valg Tett oppfølging Aktivt College

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Kafeteria
 • Snacksautomat
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Online & Fjernundervisning
 • Data lab

Griffith College ble grunnlagt i 1974 og er i dag et av Irlands største private college.

På collegets tre forskjellige universiteter studerer totalt rundt 7 000 studenter, både irske og internasjonale. Eksempler på studenter som har gått her er blant annet forfatteren Cecelia Ahern, og forretningsmenn som Michael Cawley (Ryanair) og Paul Rellis (Microsoft).

Selv om Griffith College har et stort antall studenter spredt over campus, får hver student tett oppfølging, noe som er en fordel med å studere ved et mindre college. Studentene på Griffith er der for å utvikle seg og bli ledende i sin bransje, og selvfølgelig gjør skolen alt de kan for å hjelpe deg i alle deler av utdanningen. Skolen har høyt kvalifiserte lærere, som selvfølgelig gir det faglige fundamentet, og som presenterer saker fra det virkelige arbeidslivet og nytenkning.

På campus har du alt du trenger; bolig, bibliotek, parkering, bar, restaurant, gratis WiFi, aktive studentklubber og treningsfasiliteter både inne og ute. Eksempler på studentklubber som er tilgjengelige er fotball, tennis, musikk, løp, drama etc.

Dublin

På østkysten, midt i dette vakre, frodige landet finner vi hovedstaden Dublin. Som i enhver storby er det alltid noe å gjøre, både på dagtid og kveldstid. Her finner du pittoreske nabolag, monumenter i form av vakre kirker og ruiner, grønne fine parker, glade og hjelpsomme mennesker, mange restauranter, uteliv og shopping.

I Dublin er musikken konstant til stede, spesielt på de hundrevis av pubene som alle i Dublin ofte samler seg etter jobb eller skole, for å sosialisere, snakke, møte nye venner og lytte til live musikk.

Fritid

Det er ikke vanskelig å bli glad i Dublin med hele spekteret av underholdning og hyggelige mennesker. Som de sier i Irland er «en fremmed bare en venn du ennå ikke har møtt», og det merker du allerede etter noen dager i byen. Her er alle mulighetene åpne for en fantastisk og lærerik studietid!

Du kan lett komme deg til landsbygda på egen hånd for å se mer av den grønne øya, hvor du finner både fjell, daler, elver, innsjøer og slott. Her finner du en rekke utendørsaktiviteter, som riding, seiling, golf, klatring, fotturer og surfing.

Kurs og program

Griffith College har et bredt utvalg av kurs å tilby på ulike nivåer. Du kan studere alt fra ett eller to semestre, med uavhengige kurs opp til et fullt program på 1-4 år. Du kan også studere kurs på høyere nivåer, for eksempel en master eller et Higher Diploma.

Study abroad

Lengde: 1-2 semestre

Study Abroad er et godt alternativ for de som ønsker å studere i Irland i en kortere periode. Som Study Abroad-student velger du kurs i emner som interesserer deg fra skolens kursliste. Hvis du studerer ved et universitet eller høyskole i Norge, har du mulighet til å ta krus som gir en norsk grad. De som ikke går på en skole i Norge, kan velge kurs uten forkunnskap. Kursene som er tilgjengelig blant annet; Business, Hospitality Management, Marketing, Journalism & Visual Media; Film & TV production, Law, Computing Science och Design. Les mer om Study Abroad på Griffith College sin nettside.

Bachelor Degree-Undergraduate

Lengde: 1-4 år

På Undergraduate-nivå finnes det bachelorgrad, tilsvarende norsk bachelorgrad, og et kortere Certificate-program. En bachelorgrad er vanligvis i Irland på 3-4 år og et Certificate kan variere mellom 1-2 år. Om du allerede vet hva du vil studere og om du vil ha Bachelor eller Certificate, kan du søke innen programområder som Computing, Business, Design, Journalism & Media.

Du kan se en liste over alle grunnkurs ved Griffith College.

Master’s Degree & MBA – Postgraduate

Lengde: 1-2 år

Etter en fullført Bachelorgrad er det smart å studere mot en Mastergrad. Griffith College tilbyr mastergradsprogram i Business, Computing, Design, Journalism & Media Communication, Law, Education, Music & Drama, samt en rimelig toårig MBA i Limerick og en ettårig MBA i International Business i Dublin.

I tillegg til mastergradsprogrammet tilbyr skolen en rekke eksamensbevis på avansert nivå for de som ønsker å endre eller utdype sin kunnskap etter at du har fullført bachelorgrad.

Se skolens masterprogrammer her.

Bolig

Bolig kan løses på litt forskjellige måter. Enten kan du ordne det på egen hånd, ved å sjekke ut lokale utleiere, rådføre deg med klassekamerater eller bestille rom på vandrerhjem i løpet av den første uken av skolestart, og deretter aktivt se etter rom/leilighet når du er på plass i England.

Griffith College har også campusinnkvartering (begrenset antall, førstemann til mølla!) som du kan leie på forhånd. Griffith College’s Halls of Residence tilbyr sovesaler på en fin campus. Les mer om Halls of Residence her. Vær oppmerksom på at du ikke kan bestille dette før har takket ja til studieplass på skolen. Eksempler på innkvartering er alt fra dobbeltrom med felles bad til ekstra store enkeltrom med eget bad.

Søknad

EduPlanet hjelper deg gratis med søknaden din til Griffith College. Vi hjelper deg gjennom hele prosessen, svarer på spørsmål om Lånekassen (du får også vår praktiske veiledning), og hjelper deg med forsikring i studieperioden etc.

Søknadsprosess

Søknadsprosessen ser litt annerledes avhengig av hvilket nivå du er interessert i å søke på på Griffith College.

Hvis du vil søke om et Study Abroad semester/år på skolen, eller et bachelorprogram og er over 23 eller transferstudent fra en annen skole, sender du dette til oss på EduPlanet, via e-post: info@eduplanet.no eller post:

EduPlanet, Lienga 6, 1414 Trollåsen

Hvis du er under 23 år og ikke har studert på høyere nivå etter videregående, betraktes du som en «freshman» og søker gjennom Irlands versjon av Samordna opptak, CAO (Central Applications Office). Kontakt oss hvis du er interessert i å søke.

Søknadsdokumenter

Generell dokumentasjon

 • En sertifisert kopi av ditt vitnemål fra videregående skole (og eventuelle videre studier). Kontakt din videregående skole, de hjelper vanligvis gratis med dette.
 • Dokumentasjon på engelsknivå f.eks. IELTS 6.0, eller skolens egen språktest som kan gjøres gratis hos Griffith.
 • Kopi av passet ditt.
 • Griffith Colleges søknadsskjema (dette er levert av oss).

For Master, det samme som ovenfor pluss:

 • Referansebrev på engelsk fra f.eks. tidligere arbeidsgiver eller lærer.
 • CV på engelsk.

Priser og datoer 2024

Pris per studieår
Bachelor-program i Business eller IT: EUR 6 000
Bachelor-program i Law, Design, Media og Photography: EUR 7 000
Bachelor-program i film og TV: EUR 8 000
Bachelor-program i Music og Animation: EUR 9 000

Obligatoriske avgifter

Academic Administration fee: EUR 250
International Student Support Fee: EUR 200
Avgiften betales hvert studieår.

Bolig

Pris per studieår
Shared accommodation: EUR 7 100
Single accommodation: EUR 11 000
Single Ensuite: EUR 11 800
Twin as Single: EUR 14 540

Kursstart

Kursstarter
Bachelor: Jan, sept
Master: Jan, sept
Deadlines
Omtrent tre uker før kursstart.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982