College

London, England

Studere Film i utlandet på MET Film School London/Leeds

Kreativ utdannelse Profesjonelle lærere Praktisk arbeid Lange og korte kurs

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Kafeteria
 • Snacksautomat
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi

MET Film School er Londons fremste skole innen film, og er et soleklart valg for deg som er filminteressert og vil studere i London.

Campus ligger i legendariske Ealing Studios i vestre London. Skolen tilbyr både hel- og deltidsstudier innen film. Samtlige av lærerne som jobber her er profesjonelle, de har jobbet innen bransjen og brenner virkelig for å lage film. 

MET Film School tilbyr Bachelor (2-3 år), Master (1 år), intensive diploma og certificate program, samt kortere kurs og helgekurs. Utdannelsene ved MET Film School passer for både den som akkurat er ferdig med videregående, de som har jobbet innen filmbransjen eller den som vil gjøre et karrierebytte. 

Skolens fokus er at studentene skal få praktisk erfaring gjennom å skape materiale, og de ønsker å gi studentene en grundig gjennomgang i alle deler av filmskapingsprosessen slik at de skal kunne gjøre seg en karriere i filmbransjen. MET Film School har tre grunnpilarer de styrer etter; at studenten skal få delta og jobbe mye praktisk, profesjonell utvikling og selvutviklende arbeid. Sistnevnte innebærer at studenten skal finne sin egen kreativitet når det kommer til å skape film. Skolens dyktige lærere guider studentene og deler tips og råd for at studentene skal utvikles fullt ut innenfor studieområdet.  

Ealing Studios, som er skolens campus, er et legendarisk filmstudio som ble brukt for filminnspilling allerede på 1940-tallet. Den senere tid har studioet blir brukt til å spille inn filmer som bl.a. Notting Hill, Bridget Jones og Shaun of the Dead. Det er også her undervisningen skjer, og skolen er godt utrustet teknisk.

London

Londen er en flerkulturell verdensmetropol og Englands største by med ca. 8,4 millioner innbyggere. Dessuten er London den tredje største byen i verden innen filmproduksjon. Byens varierte befolkning kommer fra mange ulike kulturer, religioner og land, noe som gjør at du kommer til å møte flere ulike mennesker som kan bidra til din opplevelse som student i London.

Leeds

Campuset åpnet høstsemesteret 2022 i studentbyen Leeds. Byen vokser stadig, med fem andre universiteter som også tiltrekker seg studenter til byen. Bransjen drar godt nytte av alle talentene, noe som sees tydelig med alle de nye studioene som starter opp her.

Fritid

I London finnes noe for alle – se en musikal, en fotballkamp, gå på marked eller besøk noen av Londons mange severdigheter, tilbudet er enormt! Fra London er det også lett å reise til andre deler av England. 

Kurs

Bachelor

BA (Hons) Practical Filmmaking 2-3 år

BA in Practical Filmmaking kan studeres i to intensive år, og du ender etter dette med en bachelorgrad. Du har også muligheten til å studere over tre år, i et roligere tempo. Gjennom dette studiet får studenten en bred kunnskapsbase, og kan jobbe med for eksempel regi, produksjon eller redigering på et profesjonelt nivå. Et eksempel på studiemålet er at studenten skal utvikle sin følelse for kreativitet og tekniske ferdigheter innen alle aspekter av filmproduksjon. Dessuten skal studentene lære seg mer om filmindustrien hva gjelder finansiering, distribusjon og markedsføring av film. 

BA (Hons) Screen Acting, 2 år

Du studerer i to år med fokus på å bli en profesjonell «Screen Actor». Gjennom en kombinasjon av undervisning, forelesninger, øvelser i grupper og selvstendig, studiebesøk og innblikk i filmverdenen kommer til til å få et godt grunnlag for skuespill som dekker disse syv hovedområdene: Story and script, Character & performance, Acting methods and techniques, Behind the camera skills, Screen business and Employability.

Masters

MET Film School tilbyr masterprogram om du vil fordype deg innen et spesifikt område etter avsluttet bachelor. Kontakt oss for mer informasjon om disse programmene.

 • Directing
 • Producing
 • Cinematography
 • Screenwriting
 • Postproduction
 • Documentary & Factual

Kortere kurs

Met Film School tilbyr kortere kurs, fra en helg til seks måneder, for studenter som jobber og vil studere ved siden av jobben, eller for dem som ønsker å prøve et kortere kurs innen filmskaping.

Om du vil lese mer om skolens kurs og detaljer i kursplanene, klikk her.

Merk at de kortere kursene ikke støttes av Lånekassen da de ikke ender med en eksamen.

Innkvartering

Met Film School tilbyr ikke innkvartering for studenter, men anbefaler å søke etter bolig via Britannia Student Services.

 

Priser & datoer 2024

Kurskostnader per år
BA (hons) Practical Filmmaking 2 år 24 750 GBP
BA (hons) Practical Filmmaking 3 år 19 670 GBP
BA (hons) Screen Acting 2 år 21 000 GBP

Levekostnader

Innkvartering
Central Studios Ealing
Studio Rundt 300 GBP/uke
Delt leilighet Varierer, les mer.

Viktige datoer

Kursstart
Bachelor 3 år: September/oktober
Bachelor 2 år: September/oktober

Søknad

Vi hjelper deg med å søke deg til Met Film School uten kostnad! Skolen har ingen søknadsfrist, men tar imot søknader så lenge det er plasser igjen på kursene. Vi anbefaler våre studenter å være ute i god tid med sin søknad da studiene ved Met Film School er veldig populære. Minst seks måneder innen kursstart er en bra pekepinn. Selv om du ikke er ute i god tid, betyr ikke det nødvendigvis at du ikke kan søke. Kontakt oss, så kontakter vi skolen og hører om det finnes ledige studieplasser. 

I tillegg til at vi i EduPlanet hjelper deg kostnadsfritt med søknaden din, får du også informasjon om hvordan det er å studere utenlands, svar på alle spørsmål om Lånekassen, og alt annet rundt det å søke seg til Met Film School. 

For å søke skal disse dokumentene listet opp nedenfor sendes til oss via mail eller post.

Mail: info@eduplanet.no

Post: EduPlanet, Lienga 6, 1414 Trollåsen

– METs søknadsskjema (dette sender vi til deg)
– Et personlig brev der du besvarer de spørsmålene som du finner i søknadsskjemaet. Det personlige brevet er en viktig del av søknaden, så det er bra om du svarer på alla spørsmålene grundig. Brevet skal ha en lengde på 1500 – 2000 ord.
– Kopi av ditt pass.
– CV på engelsk.
– Godkjent kopi av ditt vitnemål oversatt til engelsk. Kontakt din videregående skole for kostnadsfri hjelp med dette.
– Portfolio (ikke obligatorisk).

Du må ikke nødvendigvis ha en stor portfolio med profesjonelle filmprosjekt å vise til for å få studieplass. Det skolen først og fremst ser etter er studentens drivkraft og motivasjon for og utvikles innen valgt studieprogram.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982