College

Sunshine Coast, Australia

Studere i utlandet på University of the Sunshine Coast

Kvalitetsutdanninger Fasiliteter i verdensklasse Innkvartering i gangavstand Mange fritidsaktiviteter Flott campus

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Stipend
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Rullestoltilpasset
 • Visumkrav
 • Data lab

University of the Sunshine Coast er en godt likt skole blant studenter og er et av Australias raskest voksende universiteter. Universitetet ligger midt på solsikre Sunshine Coast, med sitt fantastiske klima og nærhet til strand og naturopplevelser. USC har ca. 13 700 studenter, hvorav 10% av disse er internasjonale studenter. Her får du som student tilgang til et veldig profesjonelt personale og kvalitetsutdanninger, samtidig som du kan nyte den avslappende livsstilen.

USC består av seks ulike campus. Hovedcampuset USC Sunshine Coast grenser til nasjonalparken Mooloolah River National Park og ligger i Sippy Downs i delstaten Queensland. Til Queenslands hovedstad Brisbane er det kun en times reisetid og i en avstand på 15 minutter finnes båe vakre strender, regnskog, restauranter og natteliv.

Arkitekturen på campusområdet har vunnet priser på grunn av sitt innovative design og inkluderer koselige kafeer, et velutstyrt bibliotek, bokhandel, 24-timers tilgang til datalaber, kunstgallerier og supermoderne 3D Engineering Learning Hub. I tillegg har skolen et veldig påkostet idrettsområde svømmebasseng med olympisk standard, fullt utrustet treningsstudio og USC Stadium med 3000 plasser.Den fantastiske beliggenheten betyr at studentene er nær naturen. Det er til og med ville kenguruer som hopper rundt på campus!

USC passer for deg som vil studere ved et toppklasse universitet beliggende ved den vakre kysten og samtidig er på jakt etter en mer personlig atmosfære. I tillegg har USC et veldig stort utvalg av studier og mange forskjellige fritidsaktiviteter å velge mellom. Ved semesterstart arrangerer skolen en orienteringsuke for nye studenter med ulike aktiviteter og introduksjonsdager hvor det vanligvis skjer mye moro! For eksempel drar de på en utflukt til Fraser Island!

Hvis du studerer på et norsk universitet i dag, kan du få godkjenning av visse kurs fra Sunshine Coast University. Omtrent 10-12% av studentene er internasjonale og de fleste er utvekslingsstudenter fra USA, Tyskland, Frankrike og Canada. Det går også utmerket an å studere som «free-mover», uten å være tilknyttet et annet lærested.

Er du ivrig etter å vite hvordan det er å studere ved USC? Les Angelicas inlegg på Studerautomlandsbloggen!

Sunshine Coast

Sunshine Coast har en fantastisk beliggenhet ca. 90 km fra Queenslands hovedstad Brisbane. Byen byr på et fantastisk klima med sommervarme hele året med en gjennomsnittstemperatur på 18-30 grader, vakre strender og en avslappet livsstil. På Sunshine Coast kan du nyte det fantastiske landskapet i nasjonalparkene, Fraser Island og surfekulturen. I tillegg finnes det mange fine restauranter og kule nattklubber i byen.

På Sunshine Coast er det nok av morsomme ting å gjøre på fritiden. Byen byr på fantastiske strender for de som ønsker å leve et strandliv eller benytte anledningen til å lære seg å surfe. I tillegg er det gode muligheter for sport og friluftsliv i området, og det er flere festivaler, for eksempel Noosa Jazz festival og Festival of Surfing. Hvis du vil til en større by er Brisbane bare en busstur unna. Det er lett å komme seg til både Sydney og Melbourne med fly.
I tillegg kan du enkelt ta flyet til New Zealand, ca. 3 timer unna. Du vil definitivt alltid ha noe å gjøre hvis du velger å studere på USC!

Skolen har også noe som heter Career Connection for studenter som ønsker å jobbe ekstra på fritiden. De hjelper til med å ordne ulike ekstrajobber for studenter. Som norsk student i Australia kan du jobbe opptil 20 timer i uken og dermed har du mulighet til å redusere dine studieutgifter.

Kurs

På University of the Sunshine Coast (USC) kan du studere kurs og programmer innenfor en rekke fagområder, både på Bachelor-, Master- og Doktorgradsnivå. Som internasjonal student kan du studere i alt fra ett eller to Study Abroad semestre, til et helt program ved USC.

Study Abroad

Varighet: 1-2 semestre

Study Abroad er et perfekt alternativ for de som ønsker å studere i en kortere periode i Australia. Som Study Abroad student, vil du studere uavhengige kurs innenfor de emner som interesserer deg. Hvis du studerer ved et universitet eller en høyskole i Norge, har du muligheten til å finne kurs på USC som kan godkjennes i en norsk grad. For å få vite hvilke emner du trenger for din norske grad, må du først snakke med studieveileder på ditt norske studiested og se etter passende kurs i USCs kurskatalog, slik at du kan legge ved en liste over kurs du vil studere ved USC med søknaden din.

Se skolens liste på Study Abroad-kurser.

Bachelor Degree

Varighet: 3-4 år

En bachelorgrad studeres vanligvis på 3-4 år i Australia. For deg som allerede vet hvilket emne du vil ta, er det mulighet for å søke til et av skolens mange bachelorprogrammer, blant annet innen Business, IT and Tourism; Creative Industries, Design and Communication; Education; Engineering and Science; Health, Nursing and Science; Humanities, Psychology and Social Sciences; Law and Criminology.

Programmer ved Faculty of Arts & Social Science

 • Arts
 • Creative writing
 • Communication
 • Computer design
 • Journalism
 • Justice and legal studies
 • Psychology
 • Sociology

Programmer ved Faculty of Business

 • Business
 • Human resource management
 • Management
 • Tourism, leisure and event management
 • Accounting
 • Financial planning

Programmer ved faculty of Science, Health & Education

 • Biomedical science
 • Environmental science
 • Health promotion
 • Nutrition science
 • Sport and exercise science
 • Sport and industry

Se skolens liste over Bachelor-program her.

Master’s Degree & MBA

Varighet: 1-2 år

En Master’s Degree studerer du etter en fullført bachelorgrad i ditt valgte emneområde. USC tilbyr masterprogram innen blant annet Business, Education, Health Promotion, International Business, International Development, Management, Accounting, Creative Writing, Performance Arts, Psychology, Social Work, samt en MBA (Master of Business Administration). Skolens MBA er rangert som nummer 8 i Australia av Australian Financial Review, samt nummer én når det gjelder uteksaminerte studenters opplevde «Improvement in Skills» og «Value for Money» etter å ha studert her.

I tillegg til mastergradsprogrammet tilbyr skolen en rekke Graduate Diplomas på avansert nivå for de som ønsker å forandre studieretning eller fordype seg etter fullført bachelorgrad.

Se skolens liste over Master-Program.

Innkvartering

I nærheten av skolen finnes det ulike flotte boliger å booke. Du booker bolig på egen hånd, men vi sender med glede informasjon om hvordan og hvor du kan booke. Siden disse boalternativene er svært populære, er det bra å være ute i god tid for å få det du vil ha.

Varsity Apartments

Studentboligen Varsity Apartments ligger ca 4 minutter fra skolen og ca. 15 minutter fra stranden. Det er også et lokalt kjøpesenter i nærheten, der studentene kan handle mat og andre ting. Fasiliteter på Varsity Apartments inkluderer et svømmebasseng, spaområde, treningsstudio, beachvolleyballbane, treningsstudio, vaskerom med myntbetaling, drikkeautomater og fire grillområder. Hver leilighet består av fire enkeltrom, og studentene deler kjøkken og stue med TV.

Hvert soverom har en dobbeltseng, internettilgang, eget bad og dusj. Varsity apartments har nattovervåking med ansatte på stedet.

UniCentral

UniCentral tilbyr også delt leilighet, enkeltrom med dobbeltseng. Rommene kan låses, og du har eget bad og dusj. Kjøkken, vaskemaskin og stue deles. Utenfor UniCentral-området er det en port som låses, overvåking og ansatte som jobber om natten. Boligkomplekset inkluderer basseng + bassengmøbler, basketballbane, tennisbane, grill og avslapningsområde, en paviljong hvor studentene kan samles og spille bordtennis, se på kabel-TV og andre fasiliteter.

UniCentral er profilert som det noe «mer luksuriøse» alternativet, selv om mange fasiliteter rundt de to boligkompleksene deles mellom seg. UniCentral ligger innen 3 minutter gangavstand fra universitetet.

Siden de to boligkomplekser har samme eiere og aktive ansatte, arrangeres mange aktiviteter sammen med studenter fra de to, slik at du får muligheten til å møte nye mennesker og delta i morsomme BBQkvelder og utflukter mv.

* Alt utenom internettgebyr er inkludert i prisen på de ulike overnattingsmulighetene. Det er en ekstra avgift for internett. For eksempel kan du velg mellom basic, mellomrask eller hurtig tilkobling. WiFi er tilgjengelig over hele campus.

Les mer om Varsity Apartments, UniCentral och andre boalternativ her.

Ved ankomst

USC har et veldig bra student office som ønsker nye studenter velkommen. En uke før kursstart hvert semester starter orientation week. Dette er en utmerket mulighet til å bli kjent på The Sunshine Coast og å møte andre studenter! Du vil bli vist rundt og få tilgang til kursplaner etc. Altså alt du trenger for å komme i gang på en god måte.

Du vil motta en «velkomstpakke» under orienteringsuken, som inkluderer kart over campus og byen, busstabeller, en velkomstguide og tidsplan for alle aktiviteter som skjer i løpet av uken.

Accommodation Office tilbyr også transporttjeneste for de som ønsker å bli hentet på flyplassen ved ankomst.

Priser & datoer 2024

OBS. Du får som internasjonal student et 15 % stipend (rabatt) på kursavgiften om ditt program har kursstart 2022. Stipendet gjelder for hele programmet. Stipendet er allerede innregnet i prisene nedenfor.

Pris per studieår
Diploma (1 år): 23 000 – 24 600 AUD
Bachelors (3-4 år): 25 000 – 28 600 AUD
Bachelor of Arts (3 år): 25 000 AUD
Bachelor of Business (3 år): 25 000 AUD
Bachelor of Computer Science (3 år): 28 600 AUD
Bachelor of Criminology and Justice (3 år): 25 000 AUD
Bachelor of Design (3 år): 25 000 AUD
Bachelor of Environmental Science (3 år): 28 600 AUD
Bachelor of Psychology (4 år): 27 000 AUD
Kostnad for kurslitteratur inngår ikke og varierer avhengig av studieprogram

Levekostnader

Pris per uke
Varsity Apartments: ca 1 200 NOK
UniCentral Apartments: ca 1 250 NOK
USC regner med at en student klarer seg med ca. AUD 400 per uke for innkvartering, mat, m.m.

Viktige datoer

Kursstart
Termin 1: Februar
Termin 2: Juli

Søknad

EduPlanet hjelper deg med å søke til University of the Sunshine Coast gratis!

Opptakskrav

For å bli tatt opp på USC, er et fullstendig vitnemål fra videregående skole og en engelsk karakter på 5 fra videregående påkrevd. Du kan også gjøre en IELTS-test. Dette krever et resultat på mellom 5.0 og 7.0 avhengig av hvilket program du vil søke på. Hvis du ikke oppfyller disse engelskkravene, kan du bestille et forberedende språkkurs, kanskje på en av våre språkskoler i Brisbane?

Søknadsprosess

Bestill informasjon og søknadsdokumenter gjennom å fylle ut vårt kontaktskjema som første trinn, eller ved å kontakte info@eduplanet.no med spørsmål og det du måtte lure på. USC har ingen endelig søknadsdato, men tar i mot nye søknader til det er fullt. Vi anbefaler våre studenter å søke minst 4 måneder før kursstart, slik at man rekker å ordne alt før avreise. Ved å søke på et college eller universitet med vår hjelp, godtar du våre betingelser.

Søknadsdokumenter

Du trenger dette for å søke på University of the Sunshine Coast:

 • Søknadsskjema (som du får fra oss på EduPlanet)
 • Sertifisert kopi av ditt vitnemål fra videregående skole på norsk og en kopi oversatt til engelsk
 • Kopi av passet ditt
 • Bevis på tilstrekkelig engelsk nivå

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982