Sprakresor

San Sebastian, Baskerland, Spania

Språkreise for ungdommer til San Sebastian på Lacunza International House

Kort vei til stranden og sentrum Muligheter for surfetimer Nøye utvalgte vertsfamilier

Skoleinfo:

 • Ikke Lånekassestøtte
 • Aktivitetsprogram
 • Snacksautomat
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi

Lacunza International House tilbyr spanske språkkurs for ungdommer mellom 14-17 år om sommeren. Velkommen til en av EduPlanets absolutte favorittsteder i Spania!

I løpet av juni til august tilbyr skolen, i tillegg til sine kurs for voksne deltakere, populære språkkurs for ungdommer. Her kombineres språkundervisning i klasserommet med morsomme aktiviteter, utflukter og besøk. Ungdommer fra hele verden samles i San Sebastián for å lære og forbedre sitt spanske, men også for å møte nye venner fra alle verdenshjørner og for å få en morsom og positiv opplevelse!

Skolen ligger cirka 15 minutters gange fra stranden og cirka 5 minutters gange fra sentrum av byen. På vei til skolen passerer du den grønne og utstrakte parken Cristina Ena, perfekt for en piknik etter skolen. Det er mulighet for å gjøre lekser i skolens studierom eller bruke skolens datamaskiner. Det er også en populær utendørs terrasse som flittig brukes i pausene.

Lacunzas ungdomskurs er trygge løsninger der språkkurs, aktiviteter og helpensjon er inkludert. Transport til og fra flyplassen kan kjøpes i tillegg. Utenfor undervisningstiden arrangeres det en rekke aktiviteter, alt under kontroll og tilsyn av voksne ledere; dette gjelder alle timer på døgnet. En språkreise skal være morsom, men også føles trygg for alle!

San Sebastián

San Sebastián har omtrent 180 000 innbyggere. Det er en utrolig vakker by som ligger i Pais Vasco i nordlige Spania. Tre lange sandstrender strekker seg langs bykjernen, og her kan du tilbringe timer med ulike strandsporter eller surfe! Det mange ikke vet er området har et veldig kupert landskap med ganske frodig, grønn vegetasjon, i motsetning til de sørlige delene av Spania.

Bebyggelsen og fraværet av store turiststrømmer gir byen en ekte spansk følelse. Det er mange vakre og interessante steder å besøke innenfor behagelig avstand. Byen er veldig fotgjengervennlig. Mange blir naturlig tiltrukket av Atlanterhavet og muligheten til å bade midt i sentrum. Byen er vakker, med noen mer moderne deler i kontrast til Parte Vieja (gamlebyen) hvor det er trange smug og mye eldre spansk arkitektur. Byen er trygg for ungdommer å være i, og den er middels til stor i størrelse.

Fritid

I ungdomskurset er det inkludert et komplett aktivitets- og utfluktsprogram som er utviklet basert på tidligere tilbakemeldinger fra studenter. Programmet har en god blanding av ferietid, kultur, sport og sosiale aktiviteter på ettermiddager, kvelder og helger. Aktivitetsprogrammet er et viktig element i språkreisen og et utmerket supplement til språkundervisningen som foregår i klasserommet. Det gir deg muligheten til å ytterligere øve språket i naturlige omgivelse, samt å oppleve mer av lokalbefolkningens hverdag og det som finnes å se og gjøre i området. Aktivitetsprogrammet varierer fra uke til uke, se fanen ‘Kurs og Program’ for mer informasjon om aktiviteter som forekommer.

Eduplanets språkreiser til Spania

EduPlanet tilbyr et bredt utvalg av språkreiser for ungdommer til Spania. Ta gjerne en titt på hele vårt skoletilbud for flere alternativer!

Kurs

Ungdomskurs i spansk

Antall leksjoner per uke: 25

Spennende ungdomskurs i spansk for aldersgruppen 14-17 år, i San Sebastián. Ungdommer fra ulike land samles for å lære spansk, oppleve omgivelsene og kulturen, og å møte venner fra alle verdens hjørner. Spanskundervisning i klasserommet kombineres med spennende aktiviteter og utflukter! Hele tiden er det kursansvarlig til stede for å sikre at alle ungdommene trives og har det bra. Ungdomskursene arrangeres om sommeren, og en vanlig kursperiode er 2-3 uker.

Hvordan ser en typisk kursuke ut?

 • Spanskleksjoner mandag til fredag kl. 9.30-14.00.
 • Lunsj og ettermiddagsaktiviteter kl. 14.00-19.00.
 • Fritid eller valgfri aktivitetskurs tirsdag og torsdag ettermiddag.
 • Heldagsutflukt hver lørdag kl. 10.00-18.00.
 • Tid med vertsfamilien på søndager.
 • Middag med vertsfamilien hver dag rundt kl. 20.00.
 • Det er mulighet å være ute etter middagen, men skolen har regler for hvilke tider som gjelder for ulike aldre. Som forelder har man muligheten til å forskyve tiden, men ikke utvide den.

I kursprisen for ungdomskursen ved IH Lacunza i San Sebastián inkluderes:

 • 20 spanskleksjoner
 • 5 leksjoner med prosjektarbeid i gruppe.
 • Innkvartering i en spansk vertsfamilie, fra søndagen før kurset starter til lørdagen etter kursslutt.
 • Helpensjon (frokost, lunsj og middag).
 • Aktivitetsprogram med tre ettermiddagsaktiviteter per uke (mandag, onsdag, fredag) og heldagsutflukt på lørdager.

Aktiviteter

En like stor del av ungdomskurset i San Sebastián er det ukentlige aktivitetsprogrammet. Eksempler på aktiviteter inkluderer:

 • Panoramatur i San Sebastián
 • Sykkeltur i San Sebastián
 • Besøk til planetarium og museer
 • Monte Igueldo fornøyelsespark
 • Sportaktivitet på stranden + mini-piknik
 • Piknik og bading på øya Santa Clara
 • Skattejakt
 • Capoeira i Cristina Enea parken
 • Dans: Salsa og Merengue
 • Fisking
 • Kino med film på spansk
 • Semana Grande-festivalen (i august)
 • Ettermiddagsturer til for eksempel den lille kystbyen Zarautz, og fiskelandsbyen Pasajes San Juan med båttur
 • Helgeturer til for eksempel Biarritz, Saint Jean de Luz, Zumaia (baskisk strandsted), Bilbao (Guggenheim-museet), Guernica, San Juan de Gaztelugatxe, fiske landsbyen Hondarribia og Hendaye.

I tillegg til det vanlige aktivitetsprogrammet kan man legge til ekstra aktiviteter mot en ekstra kostnad. Disse arrangeres på tirsdager og/eller torsdager slik at du ikke går glipp av noe i det vanlige programmet:

 • Surfing: 2 ganger à 90 minutter (tirsdag og torsdag). Det kreves minst 4 påmeldte deltakere for at aktiviteten skal arrangeres.
 • Surfboard og våtdrakt er inkludert i prisen, men du bør ta med badeklær og håndkle. Forsikring er inkludert.
 • Baskisk matlagingskurs: 1 gang på 4 timer (første og tredje torsdag i måneden). Det kreves minst 3 påmeldte deltakere for at aktiviteten skal arrangeres.

Innkvartering

Vertsfamilie

Lacunzas spanske vertsfamilier er nøye utvalgt spesielt for ungdommer, og de fleste har samarbeidet med skolen i flere år. Alle familier må signere en kontrakt som sikrer at skolens standard for boforhold oppfylles, og de gjennomgår også en politiattestkontroll. Familier bor i trygge boligområder innen gangavstand eller en kort busstur fra skolen. I tilfeller der det er nødvendig med buss, vil vertsfamilien ordne busskort for den første uken. De fleste boliger har Wi-Fi. Vertsfamilien kan vaske klærne dine minst en gang i uken og rengjøre rommet ditt på lørdager. Helpensjon er inkludert. Frokost og middag spises hjemme hos vertsfamilien, og til lunsj får du med deg en lunsjpakke til skolen.

Merk at dobbeltrom kun kan bookes når to venner reiser og bor sammen. Hvis du reiser alene, bor du i enkeltrom, men hvis du ønsker det, kan vi prøve å ordne slik at to kursdeltakere bor i samme familie i separate enkeltrom. Vi kan imidlertid ikke garantere dette.

Innkvartering bestilles fra kl. 14.00 på søndagen før kurset starter til kl. 12.00 på lørdagen etter at kurset er avsluttet. Hvis du trenger en ekstra natt, kan vi ordne dette mot et tillegg i pris, avhengig av tilgjengelighet.

Priser & Datum 2024

Ungdomskurs i spansk
Kurspakke med overnatting i vertsfamilie (enkeltrom)
1 uke: 10 970
2 uker: 20 530
3 uker: 30 090
Ekstra uke: 9 560
Boende i dobbeltrom*
1 uke: 9 910
2 uker: 18 410
3 uker: 26 900
Ekstra uke: 8 500
*Bare mulig å bestille hvis 2 personer melder seg på samtidig!
Spesialdiett (glutenfri, kjøttfri etc.)
Per uke: på forespørsel
Transport 
Bilbao, enkel: 1 490
Bilbao, tur-retur: På forespørsel
Biarritz, fra flyplass/togstasjon, enkel: 1 590
Biarritz, fra flyplass/togstasjon tur-retur: På forespørsel
San Sebastian, enkel: 940
San Sebastian, tur-retur: På forespørsel
Irún/Hendaya togstasjon: På forespørsel
Ekstra surfleksjoner
2 leksjoner (totalt 3 timer): 940
Ekstra matlaging
1 leksjoner à 4 timer 1 240
Hva er inkludert i prisen?
Hvis du bestiller ungdomskurset med overnatting inkluderes følgende: 25 spanskleksjoner per uke, kursmateriell, kursbevis, aktiviteter og utflukter, overnatting hos vertsfamilie, helpensjon. Transfer er tilgjengelig mot ekstra kostnad.

Kursstarter 2024

Ungdomskurs i San Sebastián
Nybegynnere: Startdato: 3/6, 1/7, 29/7
Elever med forkunnskaper Startdato: Hver mandager i perioden 3/6 – 24/8
Ankomstdag søndagar
Hemresedag: lørdagar

Offentlige feriedager

Feriedager
Enkeltstående feriedager:  1/1, 6/1, 28/3, 29/3, 1/4, 1/5, 25/7, 31/7, 15/8, 12/10, 1/11, 6/12, 25/12

Deltagerkommentarer

Håkon 17 år, 4 uker

Min familie var veldig hyggelig og snakkesalig, alltid hjelpsom og … ja, helt perfekt. San Sebastián var et idyllisk paradis. Kort vei til strender, sentrum, skolen, venner osv. Aktivitetslederen min var fantastisk. Alltid et smil på lur, og forstod ulike behov hos folk. Fantastisk. 3-4 uker er nesten for lite. Tiden går så fort at du ikke skjønner hvor den ble av.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982