College

Hamburg, Tyskland

Studere Medisin utenlands i Tyskland på University Targu Mures Medical Campus Hamburg

Nære Norge Små studiegrupper Stort og moderne campus

Skoleinfo:

  • Lånekassestøtte
  • Opptaksprøve
  • Kafeteria
  • Snacksautomat
  • Air Condition
  • Internett Wifi
  • Data lab

University of Medicine, Pharmacy, Science and Technology of Targu Mures (UFMST) i Romania har åpnet et nytt campus for medisinstudenter i Hamburg; University Targu Mures Medical Campus Hamburg (UMCH).

UMCH er altså ikke et nytt universitet, de har over 70 års erfaring med utdanning og forskning. At de åpner et nytt campus i Hamburg, er et bevis på at skolen er fremgangsrik og populær. Det er stort fokus på internasjonalt nivå, og om ønskelig finnes det tilbud om utveksling til skoler i Frankrike, Italia, Tyrkia og Østerrike. I Hamburg er dessuten målet at halvparten av studentene skal være internasjonale, altså ikke fra Tyskland.

Universitetets campus er beliggende i Bahrenfeldområdet i Hamburg. Området kalles også Science City, og er et at de mest attraktive lærestedene i Tyskland. Hit kommer du enkelt med enten bil eller kollektivtransport. Denne delen av Hamburg er en av de grønneste og fineste områdene i byen.

 

Medisinstudier utenlands innen EU/EØS

Det er et trygt valg å studere medisin i et EU/EØS-land, da det finnes spesifikke medisinske direktiver innen EU/EØS. Disse direktivene betyr at hver medlemsstat godkjenner ditt vitnemål fra et annet EU/EØS-land og gir deg tillatelse til å jobbe som lege eller tannlege uten å stille spesifikke krav til tilleggsutdanning- eller språkkunnskaper.

For å jobbe som lege eller tannlege etter at du har fullført studier i utlandet, må du søke om autorisasjon fra Helsedirektoratet. Helsedirektoratet fungerer også som en informasjonsenhet for spørsmål om autorisasjoner. Du kan kontakte Helsedirektoratet hvis du har flere spørsmål om hvordan det fungerer med autorisasjon.

Hamburg

Hansastaden Hamburg tilbyr en fin variasjon av gammelt og nytt. Besøk det gamle lagerhuskomplekset Speicherstadt som i dag er vernet, her finner du flere museum, restauranter og utstillinger. I denne delen av Hamburg holder flere reklamebyråer, forlag og kunstnere til. Andre severdigheter er vakre Rathaus, det gamle rådhuset med sitt høye tårn som strekker seg mot himmelen. 

Det finnes også gode muligheter for shopping i Hamburg. I Colonnaden og nærliggende gater finner du mange kjente varemerker. Du finner også større varehus som Hanseviertel og det nybygde Europa Passage. Det er også verdt å besøke Eppendorf, Pöseldorf og St. Pauli for flere shoppingtilbud. 

Utelivet i Hamburg er godt, og spesielt er Reeperbahn et velkjent område med mange barer, kasinoer, diskotek og nattklubber. Rundt 25 millioner turister besøker årlig denne delen av byen, som ikke sovner før solen står opp.

Fritid

Som en del av timeplanen inngår også timer med fysisk aktivitet. På et nærliggende sportssenter på hele 3000 kvm finner du et 25 meters svømmebasseng, et romslig wellnessområde, gym, fitnessenter og spinningsal, så her er det gode muligheter til å holde formen ved like. Det er fri adgang på sportssenteret for UMCHs studenter. Ønsker du å trene også etter skoletid, kan du via Aktive Freizeit (VAF) som driver sportssenteret, kjøpe treningspass til rabattert pris.

 

 

Kurs

Medisinprogrammet

Varighet: 6 år, 360 studiepoeng

Medisinprogrammet varer i 6 år med undervisning på engelsk. Studiet gir 360 studiepoeng, og gir etter endt utdannelse tittelen Medical Doctor (MD). Undervisningen er inndelt i tre blokker der studenten først leser teoretiske emner, deretter forberedende sykdomslære før praksisperioden, og til slutt den kliniske delen hvor studentene får arbeide i praksis på sykehus. Oppstart skjer i september hvert år. 

EduPlanets PreMed

Varighet: 2-10 uker

EduPlanets PreMed-kurs har to formål. Først og fremst skal det forberede deg til å bestå opptakstesten til et medisinsk universitet. Det andre målet er at du skal få en god start på dine medisinske studier.

Vår lærer har svært lang erfaring med forskning og undervisning på disse områdene, og er en meget verdsatt lærer. Fra læreren får du også vite hva universitetene vanligvis tar opp i opptaksprøvene, og fremfor alt hva som ikke kommer opp, slik at du ikke trenger å bruke tid på unødvendige temaer. 

Boalternativ

Informasjon om innkvartering kommer snart!

 

 

Priser & datoer 2024

Medisinprogrammet

År 1-6 (UMCH Hamburg): 29 800 EUR
År 3-6 (UMFST Targu Mures): 6 000 EUR

Prisene refererer til kostnad per studieår, dvs. to semestre. Det første semesteret tilkommer 2 obligatoriske avgifter, se informasjon under.

Engangskostnader

Søknadsavgift: 595 EUR
Registreringsavgift 4 500 EUR

Leve- og bokostnader

Pris per måned
Leie, mat & øvrig: ca. 1 450 EUR

Hvor store dine månedskostnader blir, kommer an på dine egne vaner. Tallene over er generelle estimater. Summen baseres på at du, som de fleste andre studenter, velger å dele leilighet med andre studenter.

Viktige datoer

Opptaksprøver
I Hamburg: Annenhver uke så lenge det fortsatt er ledige studieplasser
I Norge: Prøver kan arrangeres om det er nok søkere

 

Søknadsprosess & opptakskravskrav

Det er totalt 150 plasser på medisinprogrammet, og skolens mål er at halvparten av plassene skal gå til internasjonale studenter, og halvparten til tyske studenter. 

For å få plass ved UMCH er det nødvendig å gjennomføre en opptaksprøve.

Obs: Om du ikke er EU/EØS-borger kreves det også et snitt på 4,2 på ditt vitnemål. Om du ikke vet hvordan du skal regne det ut, kan du sende oss vitnemålet på mail, så kan vi se på det. Du må også ha minst 4 i biologi 2 og kjemi 2. Om du har gode nok karakterer får du gjennomføre opptaksprøven. 

Søknadsprosessen

Begynn med dette om du ønsker å søke:

  • Fyll ut vårt søknadsskjema online her.

For å starte din personlige søknadsprosess, fyller du altså først ut vårt søknadsskjema online på linken ovenfor. Du får innen kort tid en bekreftelse på at du er registrert som søker, og videre detaljerte instruksjoner om hva som skjer videre.

Når søknadsprosessen er i gang, får du en personlig kontakt hos oss som hjelper deg videre, og som du alltid kan henvende deg til ved spørsmål.

Opptaksprøve

Når vi har mottatt de nødvendige dokumentene fra deg og ser at du oppfyller kravene, er du klar for å gjennomføre skolens opptaksprøve. Prøven er på engelsk og består av to deler; en skriftlig og en muntlig. Den skriftlige delen består av 75 flervalgsoppgaver jevnt fordelt (dvs. 25/25/25) innenfor biologi, kjemi og generell allmennkunnskap. Kjemi og biologi er på videregåendenivå.

Allmennspørsmålene kan være litt hva som helst; geografi, politikk, sport, historie, mm. Hvert spørsmål har fire alternativ med kun ett riktig svar. Den muntlige delen fokuserer hovedsakelig på deg personlig, så forbered deg på spørsmål om din motivasjon, eventuell erfaring og dine målsettinger. De legger også ganske stor vekt på hvor godt du prater engelsk.

Den skriftlige delen tilsvarer 60 % av poengene, og den muntlige tilsvarer 40 %. Det kreves 50 % for å bli godkjent. Man skriver først den skriftlige prøven i løpet av 90 minutter, deretter kommer intervjudelen på ca. 15-20 minutter. Videre får man svar på om man får studieplass eller ikke to uker senere. 

Prøven foregår i Hamburg annenhver uke så lenge det fortsatt er ledige studieplasser, frem til og med juni. Prøver kan også arrangeres i Sverige avhengig av hvor mange som søker.

Obs: På grunn av covid-19 kan man nå ta opptaksprøven online.

Tips til opptaksprøven.

 

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982