College

Wroclaw, Polen

Studere til veterinær i Polen på Wroclaw University of Environmental and Life Sciences (UPWr) i Wroclaw

Toppskole for veterinærstudier Veldig gode opptakssjanser Herlig studentby og bra studentboliger

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Opptaksprøve
 • Kafeteria
 • Snacksautomat
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi

Wroclaw University of Environmental and Life Sciences (UPWr) regnes som Polens beste veterinæruniversitet. Byen Wroclaw, i den vestlige delen av Polen, er en av landets raskest voksende byer og en veldig populær studentby.

Wroclaw er en stor universitetsby med mer enn 100.000 studenter årlig. University of Environmental and Life Sciences (UPWr) er et av 30 universiteter i byen og ble grunnlagt i 1951. De driver utdannelse innen veterinærmedisin, landbruk og naturvitenskap.

På UPWr studerer rundt 8000 studenter fra mer enn 50 land. Veterinærprogrammet tilbys på engelsk. De holder en meget høy standard på sin veterinærutdanningen, noe som har gitt dem nasjonale og internasjonale priser, for eksempel den høyeste karakteren A + fra European Association of Veterinary Universities (EAEVE)!

Universitetet driver suksessfullt mange internasjonale forskningsprosjekter som har gjort dem internasjonalt kjent innen veterinærforskning og -utvikling. Dette har blant annet gitt dem utmerkelse som det beste europeiske veterinærforskningsprosjektet.

Etter fullført utdannelse, er det mange forskjellige karrieremuligheter der du kan jobbe som veterinær små dyreklinikker og  større veterinærklinikker, hos Mattilsynet, innenfor jordbruk og forskning  og mye mer.

Universitetet tilbyr deg som student å bo i en av sine 6 forskjellige student dormitories. De er  har internettilgang og resepsjon som er åpen 24 timer i døgnet.

Veterinærstudier i utlandet innen EU/EØS

Du som er utdannet veterinær i land utenfor EØS, kan få autorisasjon hvis utdanningen din blir vurdert å være faglig jevngod med utdanningen fra NMBU. Dette reguleres i dyrehelsepersonelloven.

For å kunne jobbe som veterinær etter avsluttede studier må du søke om autorisasjon hos Mattilsynet.

Wroclaw

Wroclaw, sørvest i Polen, er landets fjerde største by med en million mennesker som bor i nærområdet. Byen er raskt voksende og det økonomiske og kulturelle sentrum i Vest-Polen. De har sin egen internasjonale flyplass som blant annet SAS flyr til og velutviklet kommunikasjon med andre byer i Polen, Tsjekkia og Tyskland.

Byen er veldig sjarmerende og koselig med mange vakre, godt bevarte og renoverte bygninger, åpne og vakre torg, butikker, kafeer og restauranter. Gamlebyen og Stortorget er et klassisk område å møtes i. Torget er som en stor møteplass med uteserveringer og markeder. Et annet klassisk område å møte er Slodowa Island, en liten øy i gamlebyen med plener og områder for sport, piknik, musikk og sosialt samvær.

Hvis du liker å shoppe, vil ikke Wroclaw skuffe deg. Kjøpesentre og de berømte varehusene blander seg godt med små koselige butikker. Prisnivået i butikker, restauranter, kafeer og bokostnader er betydelig lavere enn i Norge.

Fritid

Siden Wroclaw også er en av de største polske studentbyene med mer enn 100 000 studenter, føles byen ung og levende. En stor andel av studentene er også internasjonale og kommer fra mange land. Det er derfor lett å trives som student i byen. Det er et stort utvalg av studentsteder som klubber, kafeer, restauranter, barer og møteplasser.

Universitetet står også for mange arrangementer og aktiviteter for studenter i alt mulig som kultur, mat, underholdning, sport og mye mer.

Kurs

Veterinærprogrammet

Varighet: 5,5 år / 360 studiepoeng

Veterinærprogrammet er på 11 semestre eller 5,5 år. Undervisningen foregår på engelsk.

De to første årene av studiene inneholder hovedsakelig teoretiske emner som biologi, kjemi, anatomi og relaterte emner. Det andre året begynner de prekliniske studiene og det tredje året av utdanningen inkluderer både prekliniske og kliniske studier, hvor de kliniske studiene fortsetter til siste semester. I fjerde og femte år inkluderer undervisningen i tillegg til kliniske fag også for eksempel mathygiene.

Etter endt studie kan du jobbe med for eksempel:

 • Klinisk praksis (smådyr, hest, produksjonsdyr)
 • Mattilsynet
 • Akvamedisin
 • Legemiddelindustrien
 • Utstyrsprodusenter rettet mot dyr og dyreproduksjon
 • Fôrprodusenter
 • Utdanningsstillinger ved Veterinærhøyskolen eller andre undervisningsinstitusjoner
 • Offentlig forvaltning
 • Rådgivere i det private og offentlige.
 • Dyreparker
 • Forskning
 • Organisasjoner
 • Utstyrsleverandører rettet mot veterinærpraksis
 • Forsvaret
 • Dyrevelferd

 

Bolig

Universitetet har sine egne rimelige studentboliger som du kan søke om å bo i, såkalte «Student Dormitories». Noen av dem ligger i sentrum og et stykke fra sentrum. Dormitories er klassiske studentboliger for studenter der du enten har ditt eget rom, eller deler rom med en eller flere studenter, og har et felleskjøkken og bad. Dormitories har alle sin egen resepsjon som er åpen 24/7.

Å bo på denne måten er et flott alternativ for den første tiden eller under hele utdanningen. Du kan selvfølgelig ordne annen bolig med en medstudent eller din egen leilighet.

Bokostnadene i dobbeltrom (du deler da med en annen student ved universitetet) er omtrent NOK 1.200 – 2.000 per måned.

 

Priser & datoer 2024

Veterinærprogrammet

År 1-5,5: 40 000 PLN eller ca 8 800 EUR
Prisene gjelder kostnad per skoleår, dvs. to semestre.
Engangskostnader 1. semester
Søknadsavgift: 85 PLN/20 EUR
Merk at CSN kan bruke en annen valutakurs for sine utbetalinger.

Leve- og bokostnader

Pris per måned
Bolig ca 200-300 EUR
Mat & øvrige kostnader:  ca 300 EUR
Hvor store de månedlige utgiftene dine er, avhenger selvfølgelig av dine egne vaner. Tallene ovenfor er generelle estimater. Summen er basert på at du, som de fleste studenter, velger å dele bolig med en annen student.

Viktige datoer

Søknadsperiode
Opptak 1:  Søk fra 1. mars til 19. mai
Intervjudatoer fra 15. mars til 23. mai
Opptak 2:  Søk fra 20. mai til 16. juli
Intervjudatoer fra 5. juni til 19. juli
Opptak 3: Søk fra 17. juli til 18. august
Intervjudatoer fra 22. juli til 21. august
Opptak 4: Søk fra 19. august til 4. september
Intervjudatoer fra 22. august til 6. september
Startdato
Høst: Oktober

Søknadsprosess & krav

Hvis du vil ha en ordentlig gjennomgang av søknaden til Wroclaw University of Environmental & Life Sciences (UPWr) er du velkommen til å registrere deg for EduPlanets medisinwebinar, som avholdes regelmessig. Vi går gjennom søknadsprosesser, søknadskrav og generell informasjon om alle medisinske skoler vi jobber med, etterfulgt av en åpen spørsmålsrunde. For å registrere deg til webinaret, legg igjen navn, e-postadresse, telefonnummer på lenken over!

Opptakskrav:

For å søke på dette universitetet må du ha tatt fordypning i biologi og kjemi (biologi 2 og kjemi 2). Du må ha 4 i engelsk fra VG1. Dersom man ikke har fordypning i begge fagene, kan man fortsatt søke, men man må da bli utspurt innen det manglende faget under den muntlige delen av søknaden. Man må altså ha kunnskap innen begge fagene for å kunne bli tatt opp. Det er ikke mulig å søke dersom du mangler fordypning i både biologi og kjemi.

Hvis du oppfyller disse kravene, går du videre til neste del av opptaksprosessen, et motivasjonsintervju med universitetet, der du får muligheten til å fortelle om din erfaring med dyr og din interesse for veterinærstudier. Det er også en mulighet for deg å lære mer om UPWr og hvorfor det kan være aktuelt for deg å studere der.

Universitetet tar hensyn til karakterene dine i fagene biologi og kjemi; jo høyere karakter du har, jo bedre. De vurderer også resultatet ditt under den muntlige delen (biologi, kjemi, engelsk og din motivasjon for studier/yrket). Din poengsum beregnes deretter, og du havner på en rangeringsliste; de med best resultater blir tilbudt studieplass. Opptaksperioden er delt inn i fire etapper, og det vil bli utgitt en rangeringsliste for hver etappe.

Søknadsprosess:

EduPlanet er med deg i hvert trinn fra start til slutt. For å starte din personlige søknadsprosess, fyll ut søknadsskjemaet vårt på lenken ovenfor. Du vil da snart motta en bekreftelse på at du er registrert som søker og motta ytterligere detaljerte instruksjoner for hva du skal gjøre videre. Når prosessen er i gang, vil du få en ansvarlig person og kontakt med vårt medisinteam som vil hjelpe deg videre. Som alltid kan du henvende deg til oss hvis du har spørsmål.

 

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982