BARCELONA, SPANIA

Hedda

MANAGEMENT – Toulouse Business School

Beskriv en typisk dag på skolen, og fortell om et prosjekt eller en annen oppgave du likte.

I mitt siste år på skolen begynner jeg vanligvis rundt klokken 9, og vi har undervisning i omtrent fire timer. Jeg har valgt å spesialisere meg innen Data Science og Finance, så disse fagene er de eneste jeg fokuserer på for øyeblikket. På fredager er timeplanen annerledes, og vi har undervisning fra klokken 15:00 til 20:00. Det første og andre året var annerledes. Da begynte vi rundt klokken 16:00 og hadde undervisning i cirka fire timer om dagen. Hver dag var unik fordi vi hadde mer varierte kurs, alt fra markedsføring til regnskap. Generelt sett følger en typisk skoledag et mønster der lærerne presenterer nytt materiale, og deretter gjør vi vanligvis praktiske øvelser på slutten av timen. 40% av karakterene våre baseres på det vi gjør i løpet av leksjonene, noe som kan inkludere quiz, presentasjoner og andre aktiviteter. De resterende 60% utgjøres av en eksamen eller annen form for større vurdering.

Fortell om hvordan du bor og hvordan du kom deg mellom skolen, boligen eller andre steder av interesse.

Å finne bolig i Barcelona kan være utfordrende, så mitt tips er å være ute i god tid og ikke vente på det perfekte alternativet. Det viktigste er å sikre seg bolig. Jeg har hatt forskjellige boformer i løpet av tiden min i Barcelona. Jeg har bodd i El Born, El Raval og Eixample. Akkurat nå bor jeg med to norske jenter og en tysk jente. I løpet av mitt første år lå skolen sentralt, så jeg kunne gå dit. Men i løpet av mitt andre år flyttet skolen til et nytt campus lenger unna sentrum, så nå tar jeg T-banen i cirka 45 minutter til skolen. Noen i klassen har valgt å bo nærmere skolen for å redusere reisetiden, men for meg har det vært viktigere å bo nært sentrum for å ha nærhet til restauranter, barer, shopping, strand og andre aktiviteter.

Hvis du har fremtidsplaner, fortell gjerne om dem, og hvis de har endret seg i løpet av tiden din på skolen, fortell gjerne hvordan og hvorfor!

Mitt fremtidsperspektiv er å fortsette utdannelsen min ved å studere en mastergrad i Lund eller Uppsala. Etter fullført mastergrad håper jeg å begynne å jobbe. I løpet av tiden min på skolen har ikke fremtidsplanene mine endret seg drastisk, men perspektivene mine har blitt bredere og dypere. Jeg ser meg selv mer i en internasjonal sammenheng nå. Jeg vil studere et internasjonalt masterprogram og ønsker å jobbe i en stor internasjonal bedrift enten i Sverige eller i utlandet. Jeg tror den internasjonale erfaringen med å studere og jobbe utenlands bidrar til personlig og faglig utvikling.

Har du noen tips eller råd for andre som vurderer å søke på skolen din?

Å begynne å studere i utlandet er virkelig en utrolig berikende og minneverdig opplevelse. Personlig kan jeg si at jeg aldri har angret på beslutningen om å studere i utlandet. Det er en tid der man vokser enormt på et personlig plan, møter mennesker fra hele verden og får en dyp forståelse for ulike kulturer. I løpet av årene mine her i Barcelona har jeg hatt en fantastisk tid og opplevd en livskvalitet som jeg ikke tidligere har kjent. Det solfylte været, strendene, barene og klubbene bidrar virkelig til en livlig og morsom atmosfære. Så jeg anbefaler virkelig å søke! En ulempe er at det koster mye å studere i utlandet, men jeg mener virkelig at det er verdt pengene. Det er en investering i utdanningen din, fremtiden din og din personlige utvikling. Jeg vil også nevne at utdannelsen her er ganske annerledes enn den svenske utdannelsen. Det er ikke samme grad av frihet, og deltakelse på forelesninger er obligatorisk fordi 40% av karakterene baseres på aktiviteter og interaksjon under leksjonene, noe som kan få utdannelsen til å føles mer som en videregående skole enn et universitet.

 

Lykke til videre Hedda!