College

Nicosia, Kypros

Studere Medisin i utlandet på Kypros på University of Nicosia Medical School

Det største universitet på Kypros Varmt og behagelig klima året rundt Opptak gjennom karakterer

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Opptak på grunnlag av karakterer
 • Stipend
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Data lab

Vi i EduPlanet kan stolt presentere vårt nyeste tilskudd blant våre nøye utvalgte medisinuniversiteter! Denne gangen er det University of Nicosia Medical School (UNMS).

Universitetet of Nicosia, som er det største universitetet i landet, startet sitt første medisinske program i 2011 og tilbød da bare et 4-årig program. Nå tilbyr de også et 6-årig MD-program som også internasjonale studenter kan søke seg til. I dag er det over 500 studenter fra 58 land over hele verden som studerer på universitetet. University of Nicosia jobber mye med medisinsk utdanning og forskning.

Universiteter har erfarent personell, internasjonale partnerskap og toppmoderne fasiliteter og læringsressurser. Deres læreplaner muliggjør en tidlig utvikling av kliniske ferdigheter og resonnement, og fremmer samarbeid, læring, kritisk tenkning og refleksjon. Dette er ferdigheter som er nødvendige for din fremtidige medisinske karriere. Studentene kan etter eksamen praktisere som leger over hele verden, inkludert USA, Canada, Storbritannia, andre EU/EØS-land, og Libanon.

Nicosia

Nicosia er hovedstaden på Kypros, hvor det er rundt 300.000 innbyggere. Nicosia sentrum består av gamle nabolag med smale gater omgitt av en bymur. Byen har mange historiske og vakre bygninger.

Som student i Nicosia er det alltid noe å gjøre på fritiden. Det finnes mange museer, attraksjoner, shoppingmuligheter, restauranter samt kafeer og tavernaer. Om sommeren er byen fylt med turister, mens høsten og vinteren er litt roligere. For de som ønsker å gjøre en utflukt, er det nok av fine strender rundt Kypros å dra til som for eksempel Fig Tree Bay eller Ayia Napa. Noen få måneder i løpet av året er det til og med muligheter for å stå på ski i fjellet.

Universitetet i Nicosia har mange studentforeninger der studentene kan engasjere seg og hvor du blir kjent med nye venner. Det er blant annet foreninger for idrett, helse og kulturelle interesser. På skolen er det et fullt utstyrt treningsstudio, og det er også kommunale svømmebasseng, tennis, basket-og løpebaner.

Open Days

Hvis du er interessert i å studere medisin i utlandet så har du muligheten til å besøke University of Nicosia i løpet av deres åpne dager. I disse dager holdes disse online. Datoer for 2021:

25. januar 2021

17. mars 2021

23. juni 2021

19. juli 2021

Open Days starter kl 16.00.

Send oss en e-post hvis du ønsker å melde deg på.

Medisinstudier utenlands innen EU/EØS

Det er et trygt valg å studere medisin i et EU/EØS-land, som for eksempel medisinsk utdanning på Kypros, fordi det finnes spesifikke medisinske retningslinjer innen EU/EØS. Disse retningslinjene betyr at hver medlemsland godkjenner ditt diplom fra et annet EU/EØS-land og lar deg jobbe som lege eller tannlege uten å kreve spesifikke opplærings- eller språkkunnskaper.

For å jobbe som lege etter at du har fullført studier i utlandet, må du søke om autorisasjon fra Helsedirektoratet. Helsedirektoratet fungerer også som en informasjonsenhet når det gjelder spørsmål om autorisasjon, og du kan kontakte dem hvis du har flere spørsmål om hvordan dette fungerer.

Kurs & Program

Medisinprogrammet

Det medisinske programmet er 6 år og undervisningen foregår på engelsk. Programmet tilsvarer 360 studiepoeng, og etter å ha fullført programmet har studenten oppnådd tittelen Medical Doctor (MD). Læringen er delt inn i tre forskjellige blokker, hvor studentene først leser teoretiske fag, deretter forberedende sykdomslære før praksis, og den tredje delen, som er den kliniske delen, hvor elevene praktiserer på sykehus. Studiestart er i september. I fase tre trenger studentene å kommunisere på gresk for å bedre forstå pasientene i praksis. UNMS har språkundervisning på gresk i de første fire årene for at studentene skal være godt forberedt.

EduPlanets PreMed kurs

Varighet: 7-15 veckor

EduPlanets PreMed har to formål. Først av alt skal den forberede deg til å bestå opptakstesten til et medisinsk universitet. Det andre målet er at du skal få en god start på medisinske studier.

Vår lærer har svært lang erfaring med forskning og undervisning på disse områdene, og er en meget verdsatt lærer. Fra læreren får du også vite hva universitetene vanligvis tar opp i opptakstestene, og fremfor alt hva som ikke kommer opp med, slik at du ikke trenger å bruke tid på unødvendige temaer. Hvis dette høres interessant ut, kan du lese mer på EduPlanets PreMed.

Innkvartering

Den første tiden

Før du finner din faste bolig, kan University of Nicosia hjelpe deg med å finne et hostel eller hotell for en kortere periode, til du finner en fast bolig.

Langsiktig

Det er både billigere og hyggeligere å leie en leilighet for deg som skal bo i Nicosia over lengre tid. Mange velger å skaffe seg en romkamerat, noe som betyr at kostnadene blir enda lavere. Det finnes mange rimelige overnattingsmuligheter, hvorav mange er bare en kort spasertur unna campus. Studentteamet ved universitetet kan hjelpe deg med å finne overnatting basert på dine behov og budsjett. De kan også hjelpe deg med å komme i kontakt med agenter som kan gi deg boalternativer.

Priser & datoer 2023

Medisinprogrammet
År 1-3, 20 % rabatt: 14 400 EUR
År 4-6, 20 % rabatt: 17 600 EUR
År 1-3: 18 000 EUR
År 4-6: 22 000 EUR
Merk at alle våre studenter som starter programmet får 20 % rabatt på studieavgiften, og dette gjelder alle år, forutsatt at man følger studieløpet. Prisene gjelder kostnad per akademiske år, dvs. to semestre. Første året tilkommer det flere obligatoriske avgifter, se nedenfor.
Engangskostnader 1. semester
Søknadsavgift: 60 EUR
Registration administration fee: 1000 EUR
Tenk på at
Vi sender alle komplette søknader vi får inn med DHL til UNMS. På den måten kan vi lett spore pakken om den forsvinner på veien eller er forsinket. EduPlanet fakturerer 400 kr for dette i forbindelse med din søknad.

Levekostnader

Pris per måned
Levekostnader:  ca 10 000 EUR per år
Hvor store de månedlige utgiftene er, avhenger selvsagt av dine egne vaner. Tallene ovenfor er generelle estimater.

Viktige datoer

Deadlines & Kursstart
Deadline for søknad: 1/10 – 30/6
Startdato høstsemester: Preliminært september

Søknadsprosess & Opptakskrav

Opptakskrav

 • Vitnemål med tilstrekkelige karakterer*
 • Intervju
 • IELTS eller TOEFL test.

Skolen baserer sine opptak på karakterkrav, så send inn dine karakterer via mail til medisin@eduplanet.no, slik at vi kan foreta en foreløpig vurdering av dine opptakssjanser.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982