College

Nicosia, Kypros

Studere Medisin i utlandet på Kypros på University of Nicosia Medical School

Det største universitet på Kypros Varmt og behagelig klima året rundt Opptak gjennom karakterer

Skoleinfo:

  • Lånekassestøtte
  • Opptak på grunnlag av karakterer
  • Stipend
  • Kafeteria
  • Air Condition
  • Interaktive tavler
  • Internett Wifi
  • Data lab

Universitety of Nicosia, som er det største universitetet i landet, startet sitt første medisinske program i 2011 og tilbød da bare et 4-årig program. Nå tilbyr de også et 6-årig MD-program som også internasjonale studenter kan søke seg til. I dag er det over 1000 studenter fra 90 land over hele verden som studerer på universitetet. University of Nicosia jobber mye med medisinsk utdanning og forskning.

Universiteter har erfarent personell, internasjonale partnerskap og topp moderne fasiliteter og læringsressurser. Deres læreplaner muliggjør en tidlig utvikling av kliniske ferdigheter og resonnement, og fremmer samarbeid, læring, kritisk tenkning og refleksjon. Dette er ferdigheter som er nødvendige for din fremtidige medisinske karriere. Studentene kan etter eksamen praktisere som leger over hele verden, inkludert USA, Canada, Storbritannia, andre EU/EØS-land, og Libanon.

Nicosia

Nicosia er hovedstaden på Kypros, hvor det er rundt 300.000 innbyggere. Nicosia sentrum består av gamle nabolag med smale gater omgitt av en bymur. Byen har mange historiske og vakre bygninger.

Som student i Nicosia er det alltid noe å gjøre på fritiden. Det finnes mange museer, attraksjoner, shoppingmuligheter, restauranter samt kafeer og tavernaer. Om sommeren er byen fylt med turister, mens høsten og vinteren er litt roligere. For de som ønsker å gjøre en utflukt, er det nok av fine strender rundt Kypros å dra til som for eksempel Fig Tree Bay eller Ayia Napa. Noen få måneder i løpet av året er det til og med muligheter for å stå på ski i fjellet.

Universitetet i Nicosia har mange studentforeninger der studentene kan engasjere seg og hvor du blir kjent med nye venner. Det er blant annet foreninger for idrett, helse og kulturelle interesser. På skolen er det et fullt utstyrt treningsstudio, og det er også kommunale svømmebasseng, tennis, basket-og løpebaner.

Open Days

Hvis du er interessert i å studere medisin i utlandet så har du muligheten til å besøke University of Nicosia i løpet av deres åpne dager. Send oss en e-post hvis du ønsker å melde deg på.

Medisinstudier utenlands innen EU/EØS

Det er et trygt valg å studere medisin i et EU/EØS-land, som for eksempel medisinsk utdanning på Kypros, fordi det finnes spesifikke medisinske retningslinjer innen EU/EØS. Disse retningslinjene betyr at hver medlemsland godkjenner ditt diplom fra et annet EU/EØS-land og lar deg jobbe som lege eller tannlege uten å kreve spesifikke opplærings- eller språkkunnskaper.

For å jobbe som lege etter at du har fullført studier i utlandet, må du søke om autorisasjon fra Helsedirektoratet. Helsedirektoratet fungerer også som en informasjonsenhet når det gjelder spørsmål om autorisasjon, og du kan kontakte dem hvis du har flere spørsmål om hvordan dette fungerer.

Kurs & Program

Medisinprogrammet

Medisinprogrammet er 6 år og undervisningen foregår på engelsk. Programmet tilsvarer 360 studiepoeng, og etter å ha fullført programmet har studenten oppnådd tittelen Medical Doctor (MD). Læringen er delt inn i tre forskjellige blokker, hvor studentene først leser teoretiske fag, deretter forberedende sykdomslære før praksis, og den tredje delen, som er den kliniske delen, hvor elevene praktiserer på sykehus. Studiestart er i september. I fase tre trenger studentene å kommunisere på gresk for å bedre forstå pasientene i praksis. UNMS har språkundervisning på gresk i de første fire årene for at studentene skal være godt forberedt. Det er ikke obligatorisk å lære seg gresk, men universitetet anbefaler å ta språkkursene.

Veterinærprogrammet

Veterinærprogrammet ved University of Nicosia er et 5-årig studium, og er utformet for å tilby en førsteklasses vitenskapelig og klinisk utdanning innen veterinærmedisin. En integrert tilnærming brukes til å levere kunnskap slik at studentene forstår den mangefasetterte vitenskapen som ligger til grunn for veterinærpraksis og forskning. Programmet gjør det mulig for studentene å forstå de grunnleggende biologiske prinsippene for normal kroppsfunksjon og sykdom, og evnen til å skille det patologiske fra det normale, for å forebygge sykdom og trygt administrere prosessene i animalsk produksjon. Det primære pedagogiske målet med programmet er å forberede nyutdannede for en produktiv karriere i veterinæryrket, samtidig som de gir dem et sterkt akademisk grunnlag for å forfølge en forskerkarriere.

Innkvartering

Skolen tilbyr innkvartering på skolens student residences. De består av tre bygninger – SIX, U og TRIANGLE. Skolen prioriterer nye studenter, men du kan også velge om du har lyst til å bo her utover bare det første året.

Du kan også velge å bo privat, og skolen kan hjelpe deg med informasjon om dette.

 

Priser & datoer 2024

Medisinprogrammet
År 1-3, 20 % rabatt: 14 400 EUR
År 4-6, 20 % rabatt: 17 600 EUR
År 1-3: 18 000 EUR
År 4-6: 22 000 EUR
Merk at våre kunder som starter programmet får 20 % rabatt på studieavgiften, og dette gjelder alle år forutsatt at man følger studietakten. Prisene refererer til kostnad per akademisk år, dvs. to semestre. Det første året tilkommer det flere obligatoriske avgifter, se informasjon under.

 

Veterinærprogrammet
År 1-5, 20 % rabatt: 16 000 EUR
År 1-5: 20 000 EUR
Merk at våre kunder som starter programmet får 20 % rabatt på studieavgiften, og dette gjelder alle år forutsatt at man følger studietakten. Prisene refererer til kostnad per akademisk år, dvs. to semestre. Det første året tilkommer det flere obligatoriske avgifter, se informasjon under.
Engangskostnader 1. semester
Søknadsavgift: 60 EUR
Administration fee*: 1500 EUR
Tenk på at
Vi sender alle komplette søknader vi får inn med DHL til UNMS. På den måten kan vi lett spore søknader om det blir nødvendig. EduPlanet fakturerer 400 kr for dette i samband med din søknad.

*Denne avgiften er et depositum, det vil si at summen trekkes fra din første semesteravgift. Det er altså ingen avgift som tilkommer utover semesteravgiften, men det er en del av den.

Levekostnader

Pris per måned
Levekostnader:  ca 10 000 EUR per år
Hvor store dine månedskostnader er kommer an på dine egne vaner. Tallene ovenfor er generelle anslag.

Viktige datoer

Deadlines & Kursstart
Deadline for søknad: Løpende opptak
Startdato høstsemester: September

Søknadsprosess & Opptakskrav

Opptakskrav

Medisinstudiet

Medisinstudiet krever et godkjent vitnemål, og at du har gått realfagslinjen på videregående. Snittet på karakterene dine må være på minst 4,5, og du må ha biologi 1 i tillegg til enten kjemi, fysikk eller matte. I tillegg må du fremlegge en godkjent engelsktest. Etter at vi har sendt inn dokumentene dine, må du gjennom et motivasjonsintervju.

Veterinærstudiet

Veterinærstudiet krever et godkjent vitnemål, og at du har gått realfagslinjen på videregående. Du må ha tatt kjemi 1, og i tillegg enten biologi, fysikk eller matte. Snittet på karakterene dine må være 4,5. I tillegg må du fremlegge en godkjent engelsktest. Etter at vi har sendt inn dokumentene dine, må du gjennom et motivasjonsintervju.

 

Skolen baserer sine opptak på karakterkrav, så send inn dine karakterer via mail til medisin@eduplanet.no, slik at vi kan foreta en foreløpig vurdering av dine opptakssjanser.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982