Sprakresor

Kyoto, Japan

Japanskkurs i Kyoto på ARC Academy

Nære Shijo Karasuma Japans gamle hovedstad En by rik på kultur og tradisjoner

Skoleinfo:

  • Lånekassestøtte
  • Aktivitetsprogram
  • Snacksautomat
  • Internett Wifi

ARC Academy er en kjede av språkskoler lokalisert i flere av de største byene i Japan.

ARC tar imot studenter fra over 50 forskjellige land, og etter noen måneder har du garantert fått mange nye venner og bekjentskaper. Skolen oppmuntrer til å prata japansk både i og utenfor skolen, slik at du raskere vil lære deg språket. 

Alle ARC-skolene er sentralt beliggende med bra forbindelse til metro. I Kyoto ligger skolen i bydelen Goja Karasuma, rett i nærheten av Shijo Karasuma. Her finner du gode shoppingmuligheter og mange severdigheter. Skolen er liten, det finnes kun seks klasserom, og ønsker du å ta med din egen laptop har du tilgang til gratis WiFi. Det er kort vei til restauranter og kafeer, noe som kommer godt med da skolen ikke har en egen kafeteria.

Undervisningen på ARC kjennetegnes av stor variasjon og seriøsitet. Skolen benytter i tillegg til bøker også filmer, kortere noveller, rollespill og lignende for å stimulere elevene. Som en del av undervisningen arrangeres deg også skolebesøk til japanske skoler, og av og til blir det også holdt speech contests for å lære seg og prate foran andre mennesker. 

Kyoto

Drøyt 1,5 millioner mennesker kaller byen Kyoto på hovedøya Honshu for sin hjemby. Kyoto var den gamle hovedstaden til år 1868 da Tokyo ble landets nye hovedstad.

Visum

Skal du være borte i minst seks måneder eller mer, bør du søke et studentvisum. Dette visumet er gyldig i to år. Oftest må du starte denne prosessen fire-seks måneder før kursstart for å rekke å få gjort alt du må gjøre før avreise. Prosessen er stort sett grei, og det er svært få som blir nektet visum. EduPlanet hjelper deg med det du måtte lure på etter at du har meldt deg på språkkurs.

Fritid

ARC arrangerer en del fritidsaktiviteter i tillegg til språkkurset. Det ordnes møter mellom skolens internasjonale studenter, moteshow og futsal-turneringer (innendørsfotball som spilles på en mindre bane). Skolens fritidsaktiviteter er en god arena for å bedre dine språkferdigheter, men også for å få et dypere innblikk i japanske tradisjoner og kultur. En gang i semesteret arrangeres «Activity Class» der man besøker typiske turistattraksjoner og du får muligheten til å oppleve det typisk japanske.

Kurs

Intensivkurs i japansk

Undervisningstimer per uke: 20

Skal du studere i tre måneder, så er det skolens intensivkurs i japansk du skal velge. Kurset passer for deg som vil lære deg språket til bruk i jobbsammenheng, for å klare det daglige livet i Japan, eller helt enkelt for deg som fascineres av kulturen og vil lære deg et nytt språk. Som nybegynner har du som regel timer på ettermiddagen. 

Dette kurset varer i 12 uker med 48 dager med undervisning. Kurset er ikke støttet av Lånekassen.

Formiddager: 9.15 -12.30 Ettermiddager: 13.30 -16.45 (er du nybegynner studerer du kun på ettermiddager).

Semesterkurs

Undervisningstimer per uke: 20

Vil du studere fra seks måneder og mer, kan du velge skolens Study Abroad-kurs. Innholdet i kurset er stort sett det samme som på intensivkurset, men det legges med fokus på kommunikasjon for å forstå bedre de praktiske situasjonene i hverdagen. Jo lengre du blir, jo bedre grunn har du til etterhvert å søke deg til et japansk universitet, eller kanskje du skal søke jobb i Japan. Dette kurset har en makslengde på to år.

Formiddager: 9.15 -12.30 Ettermiddager: 13.30 -16.45

Innkvartering

Skolen kan til en viss grad hjelpe deg med bolig, men de anbefaler at du selv tar kontakt med leilighetsformidlere og ulike Guest Houses som finnes i Kyoto. Bokostnaden varierer, men månedsleie for et rom med et lite kjøkken og dusj, pleier å ligge på rundt 3500-5000 kr per måned.

Priser & Datoer 2022

Kurspriser
Intensivkurs i japansk
3 måneder JPY 190 000/14 440 NOK
Kurslitteratur
Tillegg: Kostnaden for lærebøker tilkommer, og betales på stedet. Prisen kommer an på ditt språknivå
Semesterkurs i japansk
6 måneder: JPY 460 000/34 960 NOK
1 år: JPY 820 000/62 320 SEK
1 år + 3 måneder : JPY 1 000 000/76 000 SEK
Hvordan betaler jeg?
Alle kursavgifter betales direkte til skolen i JPY. Vi sender deg betalingsinformasjon i forbindelse med at du bestiller kurs. 

Innkvartering

Pris per uke, cirkapris i kroner
Vertsfamilie i enkeltrom
Halvpensjon: 2 900
Frokost: 2670
Guest House
Sovesal: 1 930
Dobbeltrom: 4 130
Eget rom: 5 120

Kursstart 2022

Kursstart
Nybegynnere:   Januar, april, juli, oktober
For deg med forkunnskaper: Hver mandag
Innskrivning: Uka før kursoppstart
Kontakt oss for søknadsfrister, samt informasjon om helligdager.

Denna skolsida har för närvarande inga deltagarkommentarer.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982