Sprakresor

Perpignan, Languedoc-Roussillon, Frankrike

Franskkurs i Perpignan på CUEF

Stort utvalg av kulturaktiviteter Stort universitetscampus Semester- og årskurs Sommerkurs

Skoleinfo:

  • Lånekassestøtte
  • Kafeteria
  • Air Condition
  • Interaktive tavler
  • Internett Wifi

Centre Universitaire d’etudes Francaise, (CUEF) er en del av det prestisjetunge University of Perpignan som ble grunnlagt på 1300-tallet med et årlig inntak på rundt 10 000 studenter. På campus finner du også en seksjon som er spesielt tilrettelagt for internasjonale studenter som ønsker å ta alt fra kortere sommerkurs til semesterkurs i fransk.

Skolen er utstyrt med et moderne bibliotek, idrettsanlegg og en avdeling for fritidsaktiviteter som skal fremme fransk kultur gjennom utveksling med franske universitetsstudenter. CUEF har undervist i fransk her i over 28 år og har blitt tildelt prisen «Quality French Language» av det franske utdanningsdepartementet for kultur og språk.

CUEF legger stor vekt på at alle nyankomne studenter skal føle seg velkomne og tilbys vanligvis en sjenerøs velkomstpakke. Den består ofte av en guidet busstur langs Middelhavskysten. Blant annet vil du se et glimt av Carcassonne, Spania og Catalonia, Andorra og Pyreneene. En bytur i Perpignans sentrum etterfulgt av en velkomstmiddag er inkludert. Om sommeren tilbyr skolen også en shuttlebuss ned til stranden mandag til fredag.

På campus finner du blant annet tre studentkafeer og en restaurant hvor du kan spise lunsj. Det er også et multimedierom og datarom hvor du kan forbedre deg på utvalgte språklige områder på egen hånd. Klasserommene er spredt over campus, om vinteren brukes rundt 5 klasserom og på sommerstid er 15 klasserom vanligvis åpne. Interaktive tavler er tilgjengelige, og klimaanlegg er installert i klasserommene. I tillegg til dette er det også en sportsavdeling som kan tilby mer enn 30 forskjellige idretter som f.eks. basketball, dans, yoga og svømming. Mot en ekstra kostnad kan du også prøve dykking, windsurfing eller ski.

Perpignan

Perpignan er en dynamisk og mangefasettert sørfransk by med en strategisk beliggenhet i nærheten av Pyreneene, Catalonia i Spania og det turkisblå og innbydende Middelhavet. Med over 300 soldager i året, er det lett å forstå hvorfor så mange mener at Perpignan er en av Frankrikes perler. Med en internasjonal atmosfære blandet med sørfransk småbyliv, er byen et perfekt reisemål for nettopp språkkurs – lange eller korte.

Hvordan reise hit?

Hvordan kommer du til Perpignan? Byen har faktisk sin egen flyplass, Perpignan, Airport Sud de France. Det er ingen direktefly fra Norge, men Air France og SAS flyr dit med mellomlanding i blant annet Paris. Tog fra Paris til Perpignan tar rundt 5 timer og kan bestilles på forhånd via SNCF. Andre flyplasser i nærheten er Barcelona og Girona flyplass (nær Barcelona), hvor det går direkte tog til Perpignan.

Fritid

Perpignan, i den sørfranske regionen Languedoc-Roussillon , er et veldig vakkert og spennende område å utforske på egen hånd på fritiden. Herfra har du rundt 12 kilometer til nydelige strender, for å gå på ski i Pyreneene er det rundt 8 mil, og hvis du føler for en helg i Nord-Spania er det bare litt over 3 mil dit.

CUEF er også flinke til å organisere egne helgeturer, sportsaktiviteter og andre aktiviteter for studentene sine – et høyt verdsatt element for å enkelt skape nye vennskap! Mange aktiviteter er gratis, mens organiserte kinokvelder, konserter og noen workshops kan koste litt ekstra. Workshops er noe som det er rikelig på CUEF, du kan delta i alt fra gospelkor, kino og fotoklubber, prøve afrikansk dans eller delta i teateroppsetninger. Som nevnt over er det også rundt 30 forskjellige sportsaktiviteter i løpet av semestrene som skolen arrangerer. For en liten avgift har du tilgang til alt fra fitness, salsa, volleyball, badminton og mer. Å ikke ha noe å gjøre i Perpignan er vanskelig!

Kurs

Semester- og årskurs i fransk

Leksjoner per uke: 20

Hvis du ønsker å være borte et semester eller et studieår, har CUEF faste datoer for oppstart i løpet av året. CUEFs akademiske år består av totalt 440 klassetimer og starter vanligvis i januar og september hvert år. Semesterkursene med 220 timer starter omtrent 2-3 ganger i året – ofte i januar, juni og september.

Antall uker i et semester kan variere år for år. På et 13 ukers kurs er påmelding vanligvis den første uken etterfulgt av 11 ukers språkkurs og den siste uken er ment for språktesten. Spør oss om eksakte datoer for påmelding og kursavslutning. Nivåene på alle disse språkkursene spenner fra nybegynner til avansert nivå i fransk. En språktest må gjøres på plass omtrent en uke før kursene starter, disse testene danner grunnlaget for hvilken klasse du havner i. Uken etter gjennomført kurs blir det gjennomført en avsluttende språktest.

Du har undervisning mandag-fredag, tidligst klokka 8:00 og senest frem til klokka 19:00. Du får timeplanen din på skolen.

På skolens campus har du fri tilgang til skolens Espace Frankophone hvor du kan låne grammatikkbøker, oppslagsverk og bøker (noveller, tegneserier eller essays). På skolens språksenter kan du også få hjelp til å forbedre uttalen din gjennom ulike fonetiske øvelser.

CUEF er også det offisielle testsenteret for Delf / Dalf-eksamen.

Sommerkurs

Leksjoner per uke: 20

I sommermånedene juni og juli tilbyr CUEF spesielle sommerkurs for de som ønsker å være borte i 1 til 8 uker. Gruppene består av 18 elever maks. I løpet av juli består språkkurset av en kombinasjon av generelle franske og temabaserte workshops etterfulgt av planlagte aktiviteter på ettermiddagene. Det kan f.eks. være bussturer til strender i nærheten, pittoreske landsbyer eller spennende museer. På lørdager blir det organisert lengre turer til f.eks. Barcelona og Carcassonne. Hvis du studerer i løpet av juni måned, vil du bare ha franskundervisning om morgenen og ingen aktiviteter. Kontakt oss for eksempler på timeplaner og aktiviteter for dette språkkurset. Det anbefalte kunnskapsnivået er A1-A2.

Innkvartering

CUEF kan hjelpe deg som student med innkvartering i studietiden. Det er mange forskjellige alternativer. Hvis du har spørsmål eller ønsker å vite mer om alle boalternativene, kan du kontakte oss. Her presenterer vi de vanligste:

Vertsfamilie

I Perpignan kan du velge å bo i utvalgte vertsfamilier, en utmerket mulighet til å forbedre det språklige! Frokost og middag er inkludert i prisen. Familiene bor noen ganger så nært som to kilometer fra skolen, mens noen familier bor med bussavstand til og fra skolen. Ved ankomst vil du bli møtt av familien eller skolerepresentanten på Perpignans flyplass eller togstasjon. Sørg derfor for å gi oss beskjed om ankomsttidene dine i god tid. Noen uker før avreise vil du motta et skjema sendt til deg der du kan spesifisere ønsker angående valg av vertsfamilie, f.eks. interesser, dine forventninger og ønsker, informasjon om kosthold og eventuelle allergier.

Student Residence på campus

200 meter fra klasserommene finner du flere rom for studenter. Du bor i et rom på ca. 9 kvm utstyrt med et mindre bad, minikjøleskap og enkeltseng. Sengetøy er inkludert, men du må ta med håndklær selv. Studenthjemmet har et felleskjøkken og gratis WiFi. Felles vaskerom. 8 av boligens rom er beregnet på studenter med nedsatt funksjonsevne.

Student Residence utenfor campus

Mye for pengene! Rundt 500 meter fra skolens campus (10 minutters gange) finner du et studenthus som består av flere studioleiligheter. Rommene her kan bookes for 1 eller 2 personer. Rommene er omtrent 18 kvm store og består av en kjøkkenkrok med enklere kjøkkenutstyr, bad, TV og sengeplass. Sengetøy er inkludert, men ikke håndklær. Enkel rengjøring er også inkludert. I studenthuset finner du også et større felleskjøkken, vaskerom, spisestue og terrasse, treningsrom og parkeringsmuligheter. Et depositum på 150 euro betales på stedet, dette gebyret refunderes ved utsjekk. Obligatorisk rengjøringsgebyr på 25 Euro tilkommer.

Vi jobber med å oppdatere priser for neste år – ta kontakt for spesifikke priser for 2023!

Priser & Datoer 2022

Kurspriser
Månedskurs, sept-mai
2 uke: 3 940
3 uker: 5 620
4 uker: 7 490
6 uker: 11 230
8 uker: 14 980
Sommerkurs, juni
1 uke: 2 180
2 uker: 4 370
3 uker: 6 550
4 uker: 8 740
Sommerkurs + aktivitet
1 uke, juni: 4 090
2 uker, juni/juli: 6 000/7 080
3 uker: 10 530
Semester
1 semester (11 uker): 14 560
2 semester (22 uker): 26 680
3 semester (33 uker): 33 900
Depositum (betales ved bestilling)
Sommerkurs: 1 600
Semester: 2 500

Innkvartering

Pris per uke
Vertsfamilie inkludert overføring
Enkeltrom med halvpensjon: 1 970
Boliger på campus, juni-juli
Enkeltrom: 1 720
Studio i Boliger nærheten av campus, sept-mai
Enkeltrom: 1 560-2 080
Bestillingsgebyr-overnatting
Engangsavgift 500

Kursstarter 2022

Kursstarter
Semester: september-desember, januar-mai
Månedskurs: sept-mai
Sommerkurser:
Bare språkkurs 31/5, 7/6, 14/6, 21/6
Med aktivitet 5/7, 14/6, 21/6, 28/6, 4/7, 11/7

Deltagerkommentarer

Yvonne 60 år, 2 uker

Jeg har hatt en god start på den første uken på skolen! Virkelig hyggelig og utfordrende, spesielt når jeg ble plassert i en avansert gruppe. Det fungerte helt til jeg ble kastet ut i grammatikken sammen med andre som skulle bli lærere i sitt eget land. Jeg måtte da ta et skritt ned med grammatikken og bytte gruppe. Det var mer enn 40 år siden jeg leste fransk grammatikk !! Nå har jeg en ny uke foran meg så vi får se hvordan det går. Hovedlæreren min sa uansett at fransken min hadde et høyt språknivå, det var morsomt å høre. Jeg synes at dere kan fint anbefale dette stedet til franskstudentene deres. Universitetet har også det største biblioteket for utenlandske i Frankrike fordi de tar imot så mange studenter fra så mange forskjellige land.

Har også snakket med en annen dame fra Sverige og EduPlanet som går på kurs her nede!

Veldig fin «liten» storby Perpignan. I nærheten av flere badebyer og mye kultur på kort avstand. En uforglemmelig opplevelse som jeg aldri vil angre på.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982