Sprakresor

Les Trois-Îlets, Martinique

Franskkurs i Martinique på France Langue

Kombiner språk med kiting og surfing Velkjent språkkjede Liten og familiær språkskole

Skoleinfo:

  • Ikke Lånekassestøtte
  • Snacksautomat
  • Air Condition
  • Internett Wifi

France Langue er en kjede med franske språkskoler som blant annet driver undervisning i Nice, Biarritz og Bordeaux i Frankrike. Skolen i Martinique er det nyeste tilskuddet i kjeden, og den første utenfor Europa. 

France Langue i Martinique er å finne på les Trois-Ilets på adressen Rue des Bougainvilliers. Skolen holder til rett ved havet, og rett ved skolens residens, om du skulle velge å bo der under kurset. Fra skolen er det gangavstand til vannsportaktiviteter, som kitesurfing, vannski og dykking. 

Skolen er liten med 2-3 klasserom og en liten kafeteria. Språkskolen ønsker studenter fra hele verden velkommen, blant annet Sveits, Tyskland og USA. På det meste er det rundt 25 elever på skolen, og på det minste rundt 10. Det er fri WiFi i hele bygget, og aircondition for de varmeste timene på dagen. 

Skolen har en varm og vennskapelig atmosfære, og du ønskes velkommen av et hjelpsomt team som hjelper til med det meste som omhandler ditt språkkurs – innkvartering, aktiviteter og gode restauranttips. På France Langue kan du velge skreddersydde språkkurs som passer dine behov. Du kan studere fransk i en gruppe med andre, eller kombinere kurset med dykking eller kitesurfing. 

Martinique og France Langue passer for deg som vil kombinere fransk med fantastiske sportsaktiviteter som hiking, surfing og dykking, men det passer også for deg som ønsker en rolig og avslappende ferie. 

Martinique

Velkommen til «blomsterøya» som et lille øyriket også har blitt kalt. I hjertet av de franske Antillene finne du denne franske øya, vakkert beliggende midt mellom det karibiske hav og Atlanteren. Øya er bare 7 mil lang og 3 mil bred, og kjennetegnes av svaiene palmer og innbydende turkist hav. Opplev øya som har masse å tilby, og som alltid overrasker. 

Fritid

Martinique er en fantastisk destinasjon om du er interessert i sport og naturopplevelser. Skolen arrangerer hver uke et variert aktivitetsprogram for sine studenter. Eksempler på aktiviteter kan være guidede byturer, matlaging, sport, utflukter og show. Hiking er en ekstra populært aktivitet på øya, det finnes flotte stier langs kysten og på veien vil du oppdage en fascinerende rik natur. Dykking er den andre store sysselsettingen, og du finner mange strender med turkist vann og mange dykkesteder. Du vil også oppdage mange flotte fiskebyer langs kysten.

Kurs

Språkkurs i fransk

Undervisningstimer per uke: 20

Dette er France Langues mest populære språkkurs hvor du selv kan velge kurslengde fra en uke og opp til seks måneder. Undervisningen foregår på morgenen fra mandag til fredag, men i noen tilfeller forekommer det ettermiddagsundervisning. I lavsesongen er det veldig få elever på skolen, så vær forbered på at undervisningstimene kan reduseres eller gjøres om til privatundervisning i noen tilfeller. Skolen ambisjon er å alltid ha gruppeundervisning året rundt for alle uansett språknivå, derfor kan det forekomme undervisning i miksede grupper. Du må derfor så fort som mulig gjennomføre en språktest slik at lærerne i god tid kan sette sammen gruppene og planlegge innholdet. 

Språkkurset fokuserer på samtale, skrive-, lese- og høreforståelse samt grammatikk. Undervisningen begynner med grunnleggende grammatikk, samt enklere hverdagslige samtaler. Hjemmelekser gis på alle nivåer, oftest skriveoppgaver, der du repeterer det som har vært tema den dagen. 

Kursmateriell inngår i form av stensiler og annet, men skolen anbefaler å kjøpe kursbøker før du drar hjemmefra da det er langt ifra all kurslitteratur som er tilgjengelig på Martinique.

Obs! Om du er nybegynner i fransk, tilbyr skolen kun privattimer. Se kursinformasjon lenger ned på siden.

Intensivkurs

Undervisningstimer per uke: 20+6

Dette kurset består av 26 undervisningstimer per uke. Utover undervisningen om morgenen, har du også hver uke seks undervisningstimer om ettermiddagen. Klassene består av maksimalt 12 studenter. Det fokuseres om morgenen på konversasjon, skrive-, lese- og høreforståelse samt grammatikk, mens timene om ettermiddagen skreddersys etter dine egne behov. Kanskje trenger du å fokusere på ordforrådet eller bli bedre på uttale? Skolen tilbyr også privattimer om det er noe spesielt du ønsker å utvikle.

Professional French

Undervisningstimer per uke: 20+6

Kombiner det generelle språkkurset med spennende fokusområder, som f.eks. Business, Hotell eller Turism. Kontakt oss for mer informasjon om kursopplegg og innhold. 

Privattimer

Undervisningstimer per uke: Valgfritt

Er du helt nybegynner i fransk, anbefaler skolen at du tar noen privattimer før du slutter deg til gruppeundervisningen. Det koster ca. 660 kr per time, og jo flere du bestiller jo billigere blir det. En time varer i 45 minutter. Merk at om du kun bestiller privattimer, tilkommer det en bookingavgift. 

Språkkurs i fransk + dykking/kite surfing

Undervisningstimer per uke: 20 + aktiviteter

Kombiner franskkurset med en aktivitet. Velg å lese fransk på formiddagen, og slå deg løs med dykking eller kitesurfing på ettermiddagen. Velger du kite surfing inngår fire halvdagssesjoner per uke der du får teoretisk kunnskap samt praktisk får prøve kitesurfing under de beste forutsetninger. Værforbehold, det kan i så fall i stedet tilbys vindsurfing eller wakeboard. Velger du dykking i stedet vil du gjennomføre et introduksjonsdykk og tre fridykk. Skolen tilbyr ulike alternativer avhengig av hvilket nivå du er på (introduksjon, trening eller på egenhånd). 

Innkvartering

Vertsfamilie

Å bo hos en vertsfamilie er en utmerket måte å utvikle språket på, samt ta del i hverdagslivet til en fransktalende familie. France Langue kan tilby flere ulike familiekonstellasjoner, og du har mulighet for å legge inn en forespørsel om hvem du vil bo hos. Du kan velge å bestille med frokost, halv- eller helpensjon. Familiene bor ca. 30 minutter unna skolen. Vi i EduPlanet anbefaler at du velger innkvartering med halvpensjon, da blir det et naturlig del av dagen å sitte ned og snakke om dagen som har vært. 

Residens

Les Trois-Ilets

France Langue tilbyr privat innkvartering i møblerte leiligheter. Leilighetene har ulike størrelser med plass til 1-2 eller 2-4 gjester. Residensen heter Les Troid-Ilets og ligger ved Pinte-du-Bout, marinaen ved Les Trois-Ilets. Her finner du flere internasjonale restauranter, og europeiske butikker, bank og postkontor. Fergen og stranden ligger to minutter unna. Innkvarteringen passer for både korte og lange opphold.

Bra å vite

Om du booker innkvartering på hotell eller på visse residenser, må du være forberedt på at du må ta båt til Les Trois-Ilets hvor skolen ligger. En båttur kostar ca. 7-8 € tur/retur, og tar mellom 20-30 minutter. Finn ut hvor innkvarteringen din er i forhold til skolen før du bestiller, så slipper du uventet reisevei og ekstra kostnader. 

Vi jobber med å oppdatere priser for neste år – ta kontakt for spesifikke priser for 2023!

Priser & Datoer 2022

Priser per uke
10 privatleksjoner 7 380
Vertsfamilie med halvpensjon 4 990
Innkvartering i residens – LS 6 110
Innkvartering i residens – HS  10 050
Kite surfing (3 timer/uke)  3 130
Dykkekurs (3 timer/uke) 1 710
Offentlige fridager
Enkeltstående fridager: 1/1, 24/2-26/2, 10/4, 13/4, 1/5, 8/5, 21-22/5, 1/6, 14/7, 15/8,  1/11, 2/11, 11/11
Juleferie: 19/12 2022 – 3/1 2023

Deltagarkommentarer

Christina 21 år, 4 veckor

Jag kan knappt förstå att jag flyger hem redan på måndag, en månad har gått så fort! Jag är väldigt nöjd med skolan och lärarna och utbildningen!! Nu är det ju lågsäsong i Karibien och denna vecka är jag den enda eleven i min klass – dvs privatlektioner. Det är riktigt duktiga och trevliga lärare 🙂

Anna 32 år, 2 veckor

Min morgon börjar med en kopp kaffe på båten som tar mig genom en havsvik till Fort-de-France. Där, bara några minuter från båten ligger språkskolan France Langue Martinique. På skolan jobbar vi med grammatik och diskuterar allt möjligt (såklart försöker vi att göra det på franska). När klassen är slut väntar fina stränder på den karibiska ön på oss!

Väldigt duktiga lärare! Min huvudlärare var Brigitte och hon har talang att förklara saker. Om hon var osäker om svaret då skulle hon leta efter information och svara på frågan senare. Stämningen på skolan är trevlig!

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982