College

Katowice, Polen

Studere Medisin i utlandet i Polen på Medical University of Silesia i Katowice

Populært blant skandinaver Opptak både høst & vår Polens største universitet Lave levekostnader

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Opptaksprøve
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Data lab

Medical University of Silesia (SUM) i Katowice er Polens største medisinske universitet. Skolen ble grunnlagt i 1948 og tilbyr utdannelser innen mange forskjellige studieretninger, men er først og fremst fokusert på medisin og medisinsk behandling.

Fra begynnelsen av het universitetet Medical Academy og lå i Rokitnica Bytomska. Navnet Medical University of Silesia ble universitet først kalt i 1949. Siden 2006 har universitetene ønsket internasjonale studenter velkommen til programmene sine. Mer enn 10 000 studenter studerer ved universitetet, hvorav nesten 3000 studenter studerer i medisin.

Utdanningene ved Medical Unviersity of Silesia passer for de som ønsker å studere medisin eller odontologi ved en anerkjent studieinstitusjon, men som kanskje ikke kommer inn på tilsvarende utdanning i Norge. Utdanningen er internasjonalt godkjent og gir deg muligheten til å jobbe som lege i Norge etter fullførte studier eller velge å jobbe i utlandet.

Medisinstudier innen EU/EØS

Det er et trygt valg å studere medisin i et EU/EØS-land, for eksempel medisinutdanning i Polen, da det finnes spesifikke medisinske direktiver inne EU/EØS. Disse direktivene innebærer at hvert medlemsland godkjenner vitnemålet ditt fra et annet EU/EØS-land og gir deg tillatelse til å jobbe som lege eller tannlege uten spesifikke krav til tilleggsutdanning eller språkferdigheter.
For å kunne jobbe som lege i Norge, trenger du autorisasjon fra Helsedirektoratet. Autorisasjon gis av Helsedirektoratet på bakgrunn av de til enhver tid gjeldende regler.

Norge og Polen undertegnet i september en felles erklæring om at norske medisin- og tannlegestudenter i Polen vil få godkjent utdanningen sin i Norge.

Katowice

Katowice ligger i den sørlige delen av Polen, nær grensen til Tsjekkia. Det er en gammel industriby som hadde sin storhetstid på 1950-tallet, i dag er industrien merkbart redusert og byen investerer mer i små bedrifter og handel. Det er ikke mange severdigheter i denne byen, men de kompenserer dette med et bredt spekter av underholdning.

Studier

Medical University of Silesia tilbyr både medisin- og tannlegeutdanning med engelsk som undervisningsspråk. Begge programmene kvalifiserer for studiefinansiering fra Lånekassen. Du kan også studere til sykepleier, fysioterapeut og farmasøyt ved RSU. Kontakt oss for mer informasjon om disse utdanningsprogrammene!

Medisinprogrammet

Varighet: 6 år / 360 ECTS

Medisinstudiet er 6 år og undervisningen foregår på engelsk. Studiet tilsvarer 360 studiepoeng, og etter fullført studium har studenten fått tittelen Medical Doctor (MD). Studiestart er i oktober og februar hvert år.

Tannlegeprogrammet

Varighet: 5 år / 300 ECTS

Utdannelsen for tannleger er 5 år og tilsvarer 300 studiepoeng. All undervisning foregår på engelsk. Etter fullført opplæring har studenten oppnådd en Doctor of Dental Surgery (DDS). Studenter som utdanner seg til tannlege får kunnskap om både generelle medisinske fag og spesifikke emner innen medisinsk tannbehandling. Etter fullført opplæring kan studenten jobbe som tannlege. Studiestart er i oktober og februar hvert år..

EduPlanets PreMed kurs

Varighet: 7-15 uker

EduPlanets PreMed har to formål. Først og fremst skal kurset forberede deg til å bestå opptakstester ved ethvert medisinsk universitet. Det andre formålet er å få en god start på medisinstudiene.

Læreren vår har veldig lang erfaring med forskning og undervisning på disse områdene og er en veldig verdsatt lærer. Fra læreren får du også vite hva universitetene vanligvis har med i opptakstestene sine, og spesielt hva som ikke er med slik at du ikke trenger å bruke tid på unødvendig ting. Hvis dette høres interessant ut kan du lese mer på EduPlanets PreMed.

Boende

Campus Dormitory

Mange elever velger å bo på skolens egen innkvartering til å begynne med og så etter andre året velger å leie sin egen leilighet. På campus har en bygning på 7 og 8 etasjer som huser studentsenteret. Du søker selv på universitetets egen hjemmeside.

Leie leilighet

Det er både billigere og kanskje hyggeligere å leie en leilighet til deg som skal bo i Katowice over lengre tid. Mange velger å få en romkamerat, noe som gjør kostnadene enda lavere. En «vanlig» leilighet med et rom og kjøkken koster omtrent 250-500 EUR i måneden.

Priser & datoer 2020

Kostnader per skoleår
Søknadsavgift*: 85 EUR
Medisinprogrammet: 11 200 EUR
Tannlegeprogrammet: 12 000 EUR
*Søknadsavgift gjelder kun første skoleår.

Tenk på at

Til alle universiteter tilkommer det kostnader i forbindelse med søknad. Det kan være kostnader i forbindelse med legeundersøkelse, portoavgifter, engelsktest eller lignende. Under har vi listet opp de deler av søknaden til SUM som innebærer ekstra kostnader for deg som søker. Merk at dette er cirkapriser og kan variere med hvor du kjøper tjenesten og hvor du bor. Tenk på at flybillett og evt. hotellovernatting tilkommer ettersom opptaksprøven kun gjøres på plass i Katowice.

P.g.a. Koronasituasjonen har universitetet besluttet å holde online opptaksprøver for opptak våren 2021. Se datoer nederst på siden. 

Kostnader i forbindelse med søknad, cirkapriser
SUMs søknadsavgift: 85 EUR
IELTS/TOEFL: 2 500 NOK
Helseattest: 1 200 NOK
Apostille på vitnemål: fr 1 000 NOK
Portokostnad DHL Express: 400 NOK

Levekostnader

Pris per måned
Campus Dormitory: 740 – 890 PLN*
* Hvor store dine månedskostnader blir, kommer an på deg selv. Tallene over er et estimat. Summen baseres på at du, som de fleste andre studenter, velger å dele leilighet.

Viktige datoer

Søknadsfrister
Høstsemester: TBC
Vårsemester: TBC
Startdato
Høstsemester: Okt
Vårsemester: Feb

For søknad til våre 2020:

For å kunne ta opptaksprøven må dine søknadsdokumenter være  ankommet universitetet per post senest 14 dager innen opptaksprøven

 

Prøvedato /deadlines
25. januar 11. januar
26. januar 12. januar
28. januar 14. januar
29. januar 15. januar

 

Søknadsprosess & Opptakskrav

Hvis du ønsker en grundig gjennomgang av søknaden til Medical University of Silesia, er du velkommen til å registrere deg på EduPlanets medisin-webinar, som vanligvis holdes på torsdager mellom 17.00 – 18.00. Vi går gjennom søknadsprosessene, søknadskravene og generell informasjon om alle medisinskolene vi jobber med, etterfulgt av en åpen spørsmålsrunde. For å registrere deg på webinaret oppgir du navn, e-postadresse og telefonnummer til medisin@eduplanet.no

Opptakskrav

Kortfattet: Generell studiekompetanse, opptaksprøve

For å være kvalifisert til å søke på Medical University of Silesia, må du ha et godkjent vitnemål fra videregående skole. For å bli tatt opp, må du ta og bestå universitetets muntlige opptaksprøve. Opptaksprøven består av spørsmål enten innen biologi & kjemi / biologi & fysikk / kjemi & fysikk.

Krav i engelsk

Du må ta en engelsktest, f.eks. IELTS, TOEFL eller Cambridge. Du trenger da følgende resultater eller bedre:

– IELTS 6.0 eller høyere
– TOEFL (PBT) 510 eller høyere
– TOEFL (IBT) 72
– Cambridge examen B2 nivå (minst 160 poeng).

Kontakt oss hvis du vil vite mer om disse testene, og hvis du ønsker å få en foreløpig test som du kan gjøre online.

Søknadsprosess

1. Send inn søknadsskjema via vår nettside.
2. Send inn andre dokumenter
3. Opptaksprøve

Det er mange dokumenter du skal ha med, og EduPlanet er med deg på hvert trinn fra start til slutt. For å motta søknadsdokumenter, kan du enten klikke på lenken over, e-post til medisin@eduplanet.no, eller ringe 23 96 75 00. For å starte din personlige søknadsprosess, må du først fylle ut søknadsskjemaet og sende det til oss. Du vil snart få bekreftelse på at du er registrert som søker, og du vil også motta detaljerte instruksjoner om hva du skal gjøre videre. Du får en personlig kontakt hos oss ​​som du alltid kan kontakte hvis du har spørsmål eller bekymringer.

Vi sender alle komplette søknader vi mottar med DHL til SUM. På denne måten kan vi enkelt spore søknader hvis de kommer på avveie eller blir forsinket. EduPlanet fakturerer 400 kr for dette i forbindelse med søknaden din.

Søknadsdokumenter

Det koster ikke noe ekstra å søke med EduPlanet. I stedet for å betale ekstra for vår hjelp, får vi en provisjon fra universitetet for hver student som får opptak gjennom oss!

Søknaden for SUM foregår i flere trinn, og vi hjelper deg hele veien. For å søke om opptaksprøve må du sende følgende dokumenter til EduPlanet via e-post:

 • Søknadsskjema (som du får fra oss)
 • Avgangsvitnemål på norsk og engelsk med apostille stempel
 • Kopi av pass eller ID-kort
 • Helseattest (mal får du fra oss)
 • 3 passfoto
 • Kvittering på betalt søknadsavgift
 • Certificate in English (IELTS, TOEFL, Cambridge Exam, etc.)

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982