College

Kaunas, Litauen

Studere veterinærmedisin i utlandet i Litauen, Kaunas på Lithuanian University of Health Science (LSMU)

Moderne campus Studentbyen Kaunas Lave kurskostnader Modulbaserte kurs

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Kafeteria
 • Snacksautomat
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Rullestoltilpasset
 • Online & Fjernundervisning
 • Data lab

Lithuanian University of Health Sciences, eller Lietuvos Sveikatos Mokslų Universitetas (LSMU) som det heter på litauisk, er et  populære europeiske universitetene for europeiske studenter å studere medisin ved.

Allerede i 1919 ble universitetet startet i sin første form, University of Lithuania. LSMU endret senere navn til Kaunas University of Medicine, men fusjonerte i 2010 med veterinærskolen Lithuanian Veterinary Academy, og de to tidligere institusjonene fikk navnet Lithuanian University of Health Sciences.

LSMU er i dag det største universitetet for medisinstudier i Litauen, og mer enn 7000 studenter er delt inn i 6 fakulteter. Foreløpig tilbys det kun veterinærstudier for norske studenter ved dette universitetet.

LSMU er i dag det største universitetet for medisinstudier i Litauen, og mer enn 7000 studenter er delt inn i 6 fakulteter. Foreløpig tilbys det kun veterinærstudier for norske studenter ved dette universitetet.

Kaunas

Kaunas er Litauens nest største by med drøyt 300.000 innbyggere. Kaunas er en typisk studentby med alt det innebærer, og du som er her for å studere får et bra natteliv og kaféutvalg for enhver smak, foruten et stort utvalg av kultur og historie. Byen har eldgamle opphav (med spor etter bosetting som strekker seg fra rundt tusen år f.Kr.), og har spilt en stor rolle gjennom årtusener på grunn av sin strategiske beliggenhet, mellom Litauens to lengste elver, Nemunas og Neris.

Kurs

Veterinærprogrammet

Lengde: 6 år, 360 ECTS-poeng

Som student på veterinærprogrammet ved Lithuania University of Health Sciences studerer du på skolens spesialiserte campus for veterinærstudenter. Den solide opplæringen på 6 år gir deg all kunnskapen du trenger for en karriere som veterinær eller f.eks. innen statlige tjenester innen dyrepleie og dyrevelferd.

Den første delen av programmet fokuserer på teoretiske studier i organisk kjemi, anatomi, filosofi og cellebiologi. Veterinærprogrammet ved LSMU består av mer enn 50% praktiske studier både på universitetets veterinærsykehus og ved et stort antall dyreklinikker som LSMU samarbeider med. Du tar også kurs i litauisk som forberedelse til den kliniske delen av opplæringen. Med andre ord, etter studiene er du godt forberedt på arbeidslivet!

En veterinærutdanning fra LSMU gir deg rett til å søke om autorisasjon fra Mattilsynet.

Les mer om veterinærstudiet på LSMU på deres nettside.

EduPlanets PreMed kurs

Lengde: 7-15 uker

EduPlanets PreMed har to formål. Først og fremst er det laget for å forberede deg til å bestå opptaksprøver ved ulike medisinske universiteter. Det andre formålet er at du skal få en god start på medisinstudiene.

Læreren vår har veldig lang erfaring med forskning og undervisning på disse områdene og er en veldig verdsatt lærer. Fra læreren får du også vite hva universitetene vanligvis tar opp i opptakstestene sine, og spesielt hva som ikke kommer opp, slik at du ikke trenger å bruke tid på ting unødvendig. Hvis dette høres interessant ut, kan du lese mer på EduPlanets PreMed.

Innkvartering

Som førsteårsstudent ved LSMU har du tilgang til å bo på skolens eget campus. De påfølgende årene med utdanning må du finne overnatting i Kaunas selv, se nedenfor. Denne innkvarteringen betyr at du bor på studenthus i et møblert rom med garderobe, seng / senger og skrivebord. Du har eget bad, men deler kjøkken med resten av gangen. Du kan bo for deg selv eller med en annen student (fordelen med å bo to på samme rom er at du kan dele husleien i to). Leien inkluderer oppvarming, vann, strøm og tilgang til kjøkkenet.

Hvis du får tilbud om opptak, kontakter du skolen selv for å søke om innkvartering i disse studentboligene. Søk så tidlig som mulig – det blir fort fullt!

Leilighet

De aller fleste studentene velger å leie leilighet på egen hånd, enten alene eller sammen andre. Bra lenker til nettsider hvor du kan finne leiligheter i Kaunas finner du på LSMUs hjemmeside.

Priser & datoer 2020

Skolepenger

Veterinærstudiet:

8 000 EUR

Prisene viser kostnad per akademiske år, dvs. to semestre. Første året tilkommer flere obligatoriske avgifter, se informasjon nedenfor.

Engangskostnader

Søknadsgebyr:

150 EUR

Registration fee (etter opptak):

250 EUR

Deposit fee (etter opptak):

1000 EUR

Dette er skolens egne avgifter. Kostnadene er ikke refunderbare. Du betaler ingenting ekstra for å søke via EduPlanet!

Innkvartering

Campus-Kun for førsteårsstudenter
Lite rom:

ca 180 EUR

Stort rom:

ca 210 EUR

Førsteårsstudenter får muligheten til å bo på LSMUs Campus. Se mer under «Innkvartering». Bor man sammen med noen deles prisen på to.

Viktige datoer

Semesterdatoer
Vårsemesteret 2020:  3/2 – 30/6*
Høstsemesteret 2020:   3/9 – 31/1*
 Obs! Foreløpige datoer.
Opptaksprøver 2020
Opptaksprøve Stockholm: Foreløpig 28/1
Opptaksprøve Göteborg: Foreløpig.  8/3
Opptaksprøve Stockholm: Foreløpig 28/5
Opptaksprøve Göteborg: Foreløpig 25/5
Opptaksprøve Stockholm: Foreløpig   2/7
Opptaksprøve Göteborg: Foreløpig 30/6

Søknadsprosess

Hvis du ønsker å få en grundig gjennomgang av søknaden til Lithuania University of Health Sciences, er du velkommen til å registrere deg på EduPlanets medisin webinar som avholdes regelmessig. Vi går gjennom søknadsprosessene, søknadskravene og generell informasjon om alle medisinskolene vi jobber med, etterfulgt av en åpen spørretid. For å registrere deg for webinarer, vennligst oppgi navn, e-postadresse, telefonnummer og fødselsdato.

Opptakskrav

Kort oppsummert: Opptakstester, karakterer, personlige egenskaper.

 • Vitnemål fra videregående med generell studiekompetanse

 • Bestått kjemi1 og biologi1

 • Tilstrekkelig nivå i engelsk (se nedenfor)

 • Minst 18 år gammel
 • Bestått opptaksprøven (se nedenfor)

LSMU har noen spesielle opptakskrav som det kan være greit å vite om. Du må ha vitnemål fra videregående, og det anbefales å ha lest minst biologi1 og kjemi1 med godkjente resultater. Så er det opp til deg å bestå opptaksprøven. De siste to årene har de ikke hatt noe intervju og ingen krav eller tester i engelsk. Vi kan imidlertid ikke garantere at det ikke kan skje uten vår kunnskap om det først. Så vær forberedt på alle momenter!

Søknadsprosess

 • Fyll ut vårt søknadsskjema
 • Send inn øvrige dokumenter
 • Gjennomfør prøven
 • Beskjed samme uke!

Opptaksprøve

Du som søker til LSMU, må ta en opptaksprøve. Du kan velge å ta testen enten i Sverige eller i Litauen. Testen består av to delprøver i fagene biologi og kjemi. Hver delprøve har 30 flervalgsspørsmål. Du har 1 time og 30 minutter til å fullføre testen. Hvis du ikke har gode nok karakterer i engelsk, må du også gjøre en test i dette. Den engelske testen består av 50 flervalgsspørsmål, og du har 40 minutter på deg.

Etter de skriftlige delprøvene gjennomfører deltakerne individuelle intervjuer sammen med representanter fra LSMU. Intervjuene er for å finne ut mer om hvordan du er som person og motivasjonen din.

Søknadsdokumenter

Det koster ikke noe ekstra å søke via EduPlanet. I stedet for at du betaler ekstra for vår hjelp, mottar vi en provisjon fra LSMU for hver student som blir akseptert gjennom oss!

Søknaden til LSMU skjer i flere trinn, og vi hjelper deg hele veien. For å søke om å ta opptaksprøven må du sende følgende dokumenter til EduPlanet via e-post:

 • Søknadsdokument (som du får av oss)
 • Vitnemål på norsk og engelsk med apostille stempel
 • Evt. bevis på dine engelskkunnskaper
 • Kopi av pass
 • Helseattest (mal får du av oss)

Det er mange dokumenter som skal sendes inn, og EduPlanet er med på alle trinn fra start til slutt. For å motta søknadsdokumenter, kan du sende en e-post til medisin@eduplanet.no eller ringe 23 96 75 00. For å starte din personlige søknadsprosess, fyll først ut vårt søknadsskjemaet, Du vil snart få en bekreftelse på at du er registrert som søker, og du vil også motta detaljerte instruksjoner om hva du skal gjøre videre. Du får en personlig kontakt hos oss som du alltid kan kontakte hvis du har spørsmål.

Alle dokumenter sendes til medisin@eduplanet.no. Når vi har mottatt søknaden din, vil vi kontakte deg for å booke deg inn på opptaksprøven som du ønsker. Når du sender søknaden til oss, samtykker du til bookingvilkårene våre, og at vi håndterer informasjonen din i forbindelse med søknaden til LSMU.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982