College

Brighton, London, Bristol, Birmingham, Manchester - England

Studere Musikk i utlandet på BIMM i England

Topp utstyrte lokaler Erfarne lærere Flere destinasjoner

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Kafeteria
 • Snacksautomat
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Rullestoltilpasset
 • Data lab

BIMM er en velkjent musikkskole for alle som ønsker en karriere i musikkbransjen. På BIMM vil du som student studere i nær kontakt med den britiske musikkbransjen, og du har mulighet til å studere i byer med mye historie og et levende musikkliv!

Alle lærerne på skolen er selv aktive i musikkbransjen, og de har mange kontakter med store aktører som Universal Music, Sony Music, Warner Music og en rekke festivaler i England.

For deg som student finnes det individuelt utformede programmer for at akkurat du skal kunne utvikle seg innenfor det området du er interessert i, og innen den musikkstilen du vil jobbe med. Men du får også bred kunnskap om forskjellige musikkstiler og om musikkbransjen, slik at du får et godt grunnlag for fremtiden.

Lærerne er alle svært profesjonelle med lang erfaring i bransjen og stor lidenskap for musikk. Alle lærerne som jobber på BIMM er også yrkesaktive innen musikk, slik at de er oppdaterte, for å kunne hjelpe studentene til å gå inn i arbeidslivet etter endt eksamen. Deres mål er å inspirere gjennom variert undervisning og små klasser hvor fokuset er på hver enkelt student. Lærerne arbeider for å få mest mulig ut av sine studenter.

83 % av studentene jobber innen musikkbransjen eller i andre kreative næringer allerede 6 måneder etter avsluttet utdanning. Eksempler på tidligere BIMM-studenter er: James Bay, George Ezra (BRIT Award-vinner), The Kooks, Ella Mai (Grammy – og Billboard Music Awards- vinner) Luisa-Shristie Walton-Stoev (Influencer Marketing Lead på Atlantic Records UK) og Natasha Bent (Paradigm Talent Agency og vinner av Agent og the Year 2018).

BIMM-gruppen har skoler i musikkbyene London, Brighton, Bristol, Manchester, Berlin, Hamburg, Dublin og Birmingham. Dette gjør tilbudet for deg som student mye større!

Vi hjelper deg kostnadsfritt med søknaden, Lånekassen, velkomstpakke, boliginformasjon, kontakt med andre studenter og personlig rådgivning for BIMM!

Brighton

Musikklivet er en stor del av Brighton, og utvalget av klubber, barer og forskjellige spillesteder er stort. Byen er også hjemsted for flere musikk- og kunstfestivaler som The Brighton festival, The Brighton Fringe og The Great Escape. Ellers er Brighton en sjarmerende kystby med sin steinstrand og pir. Det er også et stort utvalg av kaféer, restauranter og shopping. Skulle dette ikke være nok, er London kun en time unna.

London

London er en flerkulturell verdensmetropol med ca 10 millioner innbyggere. Byens mangfoldige befolkning har blitt tiltrukket av en rekke kulturer, religioner og land. Som musikkstudent er tilbudet stort innen musikk, kunst og kultur.

Bristol

Bristol ligger i sørvestlige England svært nær Wales, og beliggenheten er perfekt i henhold til at det er nær både London og andre populære turistmål i landet. Bristol er en studentby, så det er alltid mye å se og gjøre. Bristol er kjent for graffitiartisten Banksy, serien Wallace & Gromit. Chicken Run er produsert her og serien Skins er spilt inn i byen. Bristol har mottatt priser som Storbritannias mest bærekraftige by og Storbritannias første sykkelby. Noen kjente musikere fra Bristol er blant annet Massive Attack.

Manchester

Manchester ligger i Nordvest-England, og regionen er full av livlige byer og uberørt landskap. Å studere i Manchester gir deg muligheten til å besøke mange av de nærliggende byene som Leeds, Liverpool og Sheffield. Liverpool har blant annet fostret band som the Beatles.

Birmingham

Birmingham er Storbritannias nest største by og ligger vest i England, ikke langt fra grensen til Wales. Fra Birmingham har det kommet band som Duran Duran og Black Sabbath.

Kurs og program

Bachelor: 3 år

Popular Music Performance

Et 3-årig bachelorprogram sentrert rundt fremføring der du kan velge fordypning innen gitar, bass, trommer, keyboard eller vokal. Hvert år er det et antall obligatoriske kurs som alle har, og deretter et antall valgfrie kurs, slik at du som student kan velge litt hvordan utdannelsen din skal utformes. Du kan lese mer om de forskjellige retningene ved å klikke på dem.

Velg en av: Gitar/Bass/Trommer/Keyboard/Sang

Songwriting

En 3-årig bachelorgrad innen låtskriving gir deg kunnskap innen skriveteknikk og hvordan du utvikler ditt personlige uttrykk i tekster. Du kommer til å jobbe både på egenhånd og i gruppe, og i tillegg til å skrive vil du lære mye om musikkbransjen for å få et godt grunnlag videre. Til slutt må du jobbe med ditt eget prosjekt som gir deg god erfaring før arbeidslivet. Du kan lese mer om Songwriting her!

Music and Sound Production

Hvis du vil jobbe med lyd, enten i studio eller bak scenen, er dette et bra program for deg. BIMM tilstreber at studentene i musikkproduksjonsprogrammet skal kunne jobbe med musikkinnspilling og produksjon i både musikkbransjen, men også film, TV, spill og animasjonsprosjekter. Les mer om programmet her!

Electronic Music Production

Programmet er utformet slik at det gir deg et godt grunnlag for musikkproduksjon, men lar deg spesialisere deg i det du er interessert i. Hvis du vil jobbe med lyddesign, elektronisk musikk eller spillmusikk, er dette programmet for deg. I det andre året kan du velge mellom tre forskjellige spesialiseringer, og i det tredje året kan du velge mellom ytterligere fire alternativer. Les mer om programmet her!

Music Business

Programmet gir deg innblikk i hvordan musikkbransjen fungerer og utvikler seg for å møte den nye teknologien og artistenes og kundenes behov. Du får en bred forståelse av planlegging og digital markedsføring. Under utdanningen er det mulig å utvikle seg gjennom forskjellige praksismuligheter hos bedrifter innen musikkbransjen. Les mer om programmet her!

Event Management

Livemusikk og arrangementer som festivaler har ekspandert veldig i Storbritannia og resten av verden og er en viktig plattform for artister å nå ut med musikken sin på. Event Management-programmet gir deg mye praktisk erfaring da du får samarbeide med andre studenter på skolen om å fikse spillejobber og organisere forskjellige arrangementer. Les mer om programmet her!

Music Marketing, Media and Communication

Det som tidligere ble samlet under journalistikkprogrammet, er nå endret for å dekke et større område. Hvis du er interessert i interaksjon med publikum, markedsføring, PR eller kreativ skriving, er dette programmet for deg! Les mer om programmet her!

Joint Honours Degree

Høsten 2020 introduserer BIMM en rekke hybridprogrammer som er 50/50 kombinasjoner av sine eksisterende programmer. Hvis du synes det er vanskelig å bestemme mellom to forskjellige programmer, er det kanskje allerede en perfekt kombinasjon klar for deg? Følgende alternativer tilbys:

Popular Music Performance & Songwriting

Popular Music Performance & Music Business

Popular Music Performance & Music Production

Popular Music Performance & Event Management

Songwriting & Music Business

Songwriting & Music Production

Music Production & Music Business

Music Business & Event Management

Innkvartering

Brighton

Du må selv finne egen bolig under studietiden ved BIMM. Skolen samarbeider med en agent som kan hjelpe BIMM-studenter med innkvartering, men da mot en avgift. Du kan nå agenten på: jke.phillips@btinternet.com (Jackie Phillips).

London

Du må finne innkvartering selv, men BIMM London hjelper deg gjerne med å finne bolig og kommer med tips. På skolen kan du finne annonser med ledige rom, og skolen kan også sette deg i kontakt med andre studenter som leter etter bolig. De fleste studenter velger å dele hus eller leilighet med andre studenter fra skolen for å gjøre det billigere. Oftest har du eget rom, men deler kjøkken og bad. Det er også mulig å bo hos en vertsfamilie om du ønsker det. 

Bristol

Det finnes mange steder å bo i Bristol, men ettersom det er en studentby så er pågangen stor. BIMM anbefaler studentene å være ute i god tid for å finne bolig til kursstart, men om det ikke er mulig så er et alternativ å booke seg inn på et hostel i noen uker for siden å finne bolig når du er på plass i Bristol. Les mer om boliger på BIMMs hjemmeside.

Manchester

BIMM tilbyr ikke innkvartering, det er noe du må ta ansvar for selv. Om du ikke finner et sted å bo før skolen begynner, er et alternativ å bo på et hostel og finne deg et rom når du er på plass i Manchester. Ettersom Manchester er en studentby er etterspørselen etter boliger stor, og det lønner seg å være ute i god tid. Her er noen linker som kan hjelpe deg med å finne bolig i England:

Mansion Student
Student Castle
Unitest Students

Priser & datoer 2022

Kurspriser per studieår
Diploma (kun i London): GBP 12 450
Bachelor: GBP 15 950
Master: GBP 15 450
OBS: Du kan få et stipend i form av 2 000 GBP rabatt om du går igjennom hele søknadsprosessen og betaler søknadsavgiften senest 15. april!

Kursstart

Kursstarter
Diploma: Oktober
Bachelor: Oktober

Søknadsprosess og opptakskrav

For å få studieplass til BIMM i England kreves et godkjent vitnemål, samt et godt nivå av engelsk, minst karakteren 3 i engelsk. Alternativt kan man ta en engelsktest, for eksempel IELTS med resultat 6,5 om du skal søke en Bachelor. Kontakt oss for spesifikke karakterkrav.

Søknadsprosess

Bestill informasjon om søknadsprosessen gjennom å fylle ut vårt søknadsskjema, eller ved å kontakt info@eduplanet.no om du har noen spørsmål. Gjennom å søke til et college eller universitet gjennom oss, godkjenner du våre bookingvilkår.

Dokumenter du trenger for å søke

 • Skolens søknadsskjema (den får du av oss i EduPlanet).
 • Godkjent vitnemål på engelsk
 • Tilstrekkelig engelsknivå/bevis på engelsknivå
 • Personal statement

Du sender inn alt dette til info@eduplanet.no, eller via post til EduPlanet, Lienga 6, 1414 Trollåsen. Etter at skolen har mottatt din søknad, vil du bli kalt inn til en audition eller få instruksjoner for demoinnspilling/videoaudition.

Studentkommentarer

Alexander 22 år, London, Popular Music Performance, trummor

Jag trivs jättebra på skolan. Otroligt härliga klasskamrater, bästa klassen jag haft på länge. Lärarna är riktigt bra. Först och främst så har dom så mycket erfarenhet av livet som musiker och det märks verkligen. Därefter pedagogiken, den är verkligen på topp. Jag har aldrig lärt mig så mycket på så kort tid. Man lär sig även jättemycket av varandra i klassen, just p.g.a att vi är 12 st trummisar i klassen. Det är så mycket bättre än privatlektioner. Skolan i sig är riktigt fräsch. Dock kan det bli lite trångt, speciellt i korridorerna. Annars är det en fantastiskt bra skola.

Anna 21 år, London, Bachelor i Popular Music Performance

Att få gå på BIMM var för mig det häftigaste jag varit med om. Plötsligt blev man inkastad in i den riktiga musikbranschen och fick prova på alla dess delar. Det fanns hela tiden mängder av chanser till att få spela och utvecklas och många kontakter att få. Lärarna var både de bästa coacher man kunde ha men även ett så bra exempel för en själv att sträva efter, då de alla själva jobbade som musiker professionellt.

Till allt det här studerar man ju också i London vilket gör allting lite bättre. En bättre stad och en bättre skola får man leta länge efter. Den förbereder dig för att bli en professionell musiker på alla möjliga sätt och ger dig år fyllda av glädje och goda vänner!

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982